Anasayfa , Dünya , Kobanê’de Direniş Büyüyerek Devam Ediyor

Kobanê’de Direniş Büyüyerek Devam Ediyor

kobane_direnisKOBANÊ | 07 – 10 – 2014 | DAİŞ çetelerinin Kobanê saldırıları geri püskürtülüyor. Ancak saldırılarını arttırarak sürdüren DAİŞ çetelerinin şehrin doğu yakasına kadar ilerlediği belirtiliyor. YPG ve YPJ güçlerinin yoğun bir direniş sergiliyor. Yüzlerce kayıp veren DAİŞ’in ağır silahlarla saldırılarını devam ettirdikleri gelen bilgiler arasında. Saldırılarını yoğunlaştıran DAİŞ çetelerinin

Sabah saatlerinde Kobanê’nin çevresine uçaklarla bombalı saldırıların olduğu basına yansımıştı. Ancak yerel kaynaklardan ve basına yansıyan bilgilere göre uçakların IŞİD’in boşalttığı kampları yada boş arazileri bombaladığı yönünde gözlemlerin olduğu belirtliyor.

‘Herkes Ayağa Kalkmalı’

Kısa zaman önce Salih Müslim tarafından yapılan açıklamada Kobanê’nin düşmediğini, direnişin devam ettiğini söyledi. Müslim, başta Kürt halkı olmak üzere tüm insanların savaşa, katliamlara ve işgale karşı ayağa kalkmasını istedi.

‘Hava Saldırıları Etkisiz’

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, AKP’nin 2011’deki gibi bir savaş kararı verdiğine dikkat çekerek, “Kobanê direnişi sürecek. Sokak sokak da olsa bu çatışma yürütülecek” mesajını verdi. Karayılan, Türk devletinin Serêkaniyê’den Kobanê’ye koridor açma sözü verdiğini ancak bunu da yerine getirmediğini söyledi. Karayılan devamla; ‘Ancak ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Kobanê etrafındaki IŞİD çetelerine karşı hava saldırısı bu nitelikte değildir. Yani katliamı önlemeye dönük ciddi bir girişim düzeyinde değildir. ‘Dostlar pazarda görsün’ misalindeki vuruşlardır. Şimdi uluslararası bazı basın-yayın organları da, ‘koalisyon güçlerinin hava saldırısı da IŞİD’in saldırısını durdurmadı’ diye manşet atmışlar. Tüm uluslararası kamuoyu ve ilgili güçler bilsin ki bu konuda bir yanlışlık var. Bilinmeli ki ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava müdahalesi etkili değildir. Yani şimdiye kadar oradaki IŞİD güçlerini imha etmeye yönelik bir saldırı yapılmamıştır‘ dedi.

MLKP Savaşçısı Ölümsüzleşti

Kobanê’de 15 Eylül’den bu yana süren direnişte, bir MLKP savaşçısının ölümsüzleştiği bildirildi. Konuya ilişkin olarak YPG Basın Merkezi’nden açıklama bekleniyor.

Asker Sınırda Nöbet Tutanlara Saldırıyor

Kobanê’de DAİŞ çetelerinin kente yönelik saldırıları sürerken, Suruç sınırında nöbet tutan halk da sık sık asker saldırısına uğruyor. Saldırılara rağmen halk nöbet yerlerini terk etmiyor.

Suruç’un Etmanik Köyü etrafında biriken yurttaşlara yönelik askerin saldırısı devam ediyor. Yol boyunca kitleye gaz bombalarıyla müdahale eden asker, Etmanik’ten Alîzêr köyüne kadar sınır boyunca nöbet tutan halka neredeyse yarım saatte bir saldırıyor.

Saldırılarını rutinleştiren asker, müdahaleyi “bölge güvenliğini sağlamak” gerekçesine bağlarken, her saldırıda birçok kişinin can güvenliğinin tehdit altında olduğu kaydedildi.

Kobanê’de 200 DAİŞ’li Öldürüldü

Kobanê Halk Meclisi Eşbaşkanı Ehmed Şexo, dün akşam (6 Ekim)  saatlerinden beri en az 200 IŞİD çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Kent insiyatifnin YPG ve YPJ savaşçılarında olduğunu beliten Şexo, Kobanê’deki çatışmalara ilişkin bilgi verdi. YPG ve kadın savunma gücü YPJ’nin büyük bir kararlılıkla direndiğini kaydeden Şexo, çetelerin kentte konumlandıkları bir çok noktadan çıkarıldıklarını vurguladı.

“Uluslararası bir terör örgütü” ile çatıştıklarını ifade eden Halk Meclisi Eşbaşkanı, gençleri saflara çağırırken, Türkiye Kürdistanı’ndaki eylemlerin de daha güçlendirilmesi çağrısında bulundu. (Kaynak: AJANSLAR)