Anasayfa , Haberler , Kürt sanatçılar İHD Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi

Kürt sanatçılar İHD Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi

kurt_sanatcilardan_aciklamaİstanbul: NÇM’li sanatçılar Cizre’de bodrumda tutulan yaralılara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Yaralılar arasında üç NÇM çalışanı olduğunu da belirten sanatçılar “Kürt sanatçılar başta olmak üzere tüm devrimci-demokrat ve duyarlı sanatçıları Cizre ve Sur’da yürütülen mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz” dediler.

Navenda Çanda Mezopotamya (Mezopotamya Kültür Merkezi)Arsela Kültür Sanat Derneği ve Med Kültür Sanat Derneği bugün İstanbul İHD Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Sanatçı Pınar Aydınlar’ın da katılarak destek verdiği açıklamayı üç kurum adına Nurcan Değirmenci ve Ferhat Kural yaptı.

 

“Yaralılar içinde üç sanatçı var”

Cizre’de bodrum katında hayatta kalmaya çalışan yaralıların durumuna ilişkin açıklama yapan sanatçılar “​Bizler Kürt kültür-sanat çalışanları ve sanatçıları olarak dayatılan bu vahşet uygulamalarının hiçbir ahlaki zemininin olmadığını, yalanlar ile gerçeğin örtülemeyeceğini belirtmek istiyoruz. Çünkü Bostancı sokak no 23’ün bodrumundaki yaralıların çocuklar, sanatçı ve siyasetçilerin de içinde olduğu siviller olduğunu biliyoruz” dediler.

Yaralılar içinde bulunan üç kişinin kendi çalışanları olduğunu belirten sanatçılar “Yaralılar içinde ismi geçen Feride Yıldız halk dansları hocası olup Mem u Zin Kültür Sanat merkezinde Cizre’li çocuklara dönük halk dansları atölyesi çalışmaları yürütüyordu. Yine ismi geçen İslam Balıkesir arkadaşımız sinemacı olup bir belgesel çalışması için Cizre’de bulunmaktadır. Gülistan Üstün ise Mem u Zin kültür-sanat merkezinin grubu olan Koma Meyaser’in solisti olan sanatçı arkadaşımızdır” şeklinde bilgi verdiler.

 

“Arkadaşlarımızın ve diğer yaralıların ölümüne tanık olmak istemiyoruz”

Sözü geçen arkadaşlarımızın aileleri ve gönüllü sağlık ekiplerinin Cizre’ye girişi engellenmekte ve vahşet bodrumundakilerin ölmesi istenmektedir. Şimdiye kadar 7 sivilin hayatını kaybettiği bilinmekte ve son 3 gündür haber alamadığımız arkadaşlarımızın ölümle yüz yüze olduklarını belirtmek istiyoruz. Bu duruma sesiz kalmanın yaşanan suça ortak olmak anlamına geldiğini ifade ediyoruz” diyen sanatçılar yaralıların bir an önce tedavi edilmesini istediler.

Sanatçılar açıklamalarını “Sanatçı arkadaşlarımızın ve onlarca sivilin ölümüne tanık olmak istemiyoruz. Bu bağlamda Kürt sanatçılar başta olmak üzere tüm devrimci-demokrat ve duyarlı sanatçıları Cizre ve Sur’da yürütülen mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz” sözleriyle sonlandırdılar.