Home , Haberler , NATO Toplantısı protesto edildi

NATO Toplantısı protesto edildi

İSTANBUL | 08 – 02 – 2010 | İstanbul Kongre Vadisi’nde NATO Savunma Bakanları’nın toplantısı protesto edildi. İstanbulKongre Vadisi’nde iki gündür devam eden NATO Savunma Bakanları toplantısı, DHF, BDSP, Partizan, Halk Cephesi, Kaldıraç, Devrimci Proletarya, Mücadele Birliği ve Proleter Devrimci Duruş kurumları tarafından protesto edildi.

Elmadağ’da toplanan kurum üyeleri buradan Hilton Otel’e yürüdü. Yürüyüş boyunca “Katil NATO ülkemizden defol!”, “Kahrolsun emperyalizm, yaşasın mücadelemiz” sloganları atan kitle, burada basın açıklaması düzenledi.

Gerçekleştirilen toplantının herkesin bilgisinden saklandığı dile getirilen açıklamada, “Kongre Vadisi’nde gizlenerek yapılan bu toplantıda, dünya halklarının kanının nasıl döküleceği, hangi ülkede karşı devrimci faaliyetlerin nasıl örgütleneceği, emperyalizmin çıkarları uğruna işgal edilen hangi ülkeye kaç asker gönderileceği hesapları yapılıyor” denildi.

Açıklamada; başta ABD emperyalizmi olmak üzere emperyalistlerin kumanda ettiği ve Türkiye gibi hükümetlerin de ‘uluslararası toplum’ kılıfıyla her türlü yardım ve desteği sunduğu NATO’nun, 60 yıllık tarihi boyunca dünya halklarına kan ve gözyaşı, katliam ve işgal dışında hiçbir şey vermediği söylendi.

NATO üslerinin, dünya halklarına karşı kullanılan bir katliam karargahı niteliğinde olduğuna vurgu yapılan açıklamada, son olarak şu ifadelere yer veridi: “Biz bu ülkenin devrimcileri ve anti-emperyalistleri olarak diyoruz ki; emperyalizm tüm güç gösterilerine, üstün teknoloji ve devasa silah gücüne karşı halkların kurtuluş umudunu öldüremez!” (DHF)