Home , Dünya , NATO 90 Bin Asker İle Rusya’ya Karşı Savaş Tatbikatına Hazırlanıyor

NATO 90 Bin Asker İle Rusya’ya Karşı Savaş Tatbikatına Hazırlanıyor

HABER MERKEZİ| 19.01.2024| Dünya’da iki blok halinde belirginleşen emperyalistler arası dalaş giderek keskinleşiyor. NATO, kendi güdümündeki Ukrayna’yı iki yıl önce işgal girişiminde bulunan ve hala düşük seviyeli savaşı devam ettiren Rusya’yı sözde caydırma amacıyla 90 bin askerin katılacağı büyük bir tatbikata hazırlanıyor.

Alman haber ajansı DPA, Brüksel’de üst düzey NATO temsilcilerinin katılımıyla Perşembe günü düzenlenen toplantıda söz konusu tatbikatın Şubat ayında yapılmasının  kararlaştırıldığını duyurdu.

„Steadfast Defender“ (Kararlı Savunma) adı verilen tatbikat, NATO’nun Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana gerçekleştireceği en büyük askeri idman olacak. Tatbikata 31 NATO ülkesinin yanı sıra NATO üyesi olmak için Macaristan ve Türkiye’nin onayını bekleyen İsveç de katılacak.

Tatbikatta özellikle ulusal ve çok uluslu kara kuvvetlerinin alarma geçirilmesi ve konuşlandırılması konusuna ağırlık verileceği belirtildi. Toplantıdan alınan bilgilere göre NATO birlikleri tatbikatta müttefik topraklarına yönelik olası bir Rus saldırısı üzerine yoğunlaşacak.

DW’nin yaptığı habere göre, Soğuk Savaş’ın sona ermesinin ardından en büyük NATO tatbikatı 2018 yılında Norveç’te gerçekleştirildi. Bu tatbikata yaklaşık 51 bin asker katıldı. NATO’nun en büyük tatbikatı ise Soğuk Savaş öncesi, 1988 yılında yapılmıştı. Bu tatbikatta yaklaşık 125 bin asker görev yapmıştı.