Home , Avrupa , Mültecilere Yönelik İnsanlık Onurunu Zedeleyen Uygulamalara Son Verilsin !

Mültecilere Yönelik İnsanlık Onurunu Zedeleyen Uygulamalara Son Verilsin !

atiflogoATiF-02-10-2014- Yaşadıkları ülkelerinde hayati tehlikeleri olduğundan dolayı terk edip Avrupa’ya gelen mültecilere yönelik insanlık onurunu zedeleyen uygulamalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Almanya’nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti’ne bağlı Burbach, Essen ve Bad Berleburg’da mülteci yurtlarında yaşayan insanlara işkence yapıldığı ortaya çıktı. Kamuoyuna peş peşe yansıyan ve insanlık onurunu hiçe sayan bu uygulamaların, aynı zamanda görüntüleri de kaydedilmiş ve resimlenmiştir.

Almanya’da özellikle 1990 yıllarından sonra mültecilere yönelik yasalar sürekli sertleştirilerek, insan hak ve özgürlükleri hiçe sayılmaktadır. Başta Almanya olmak üzere emperyalist ülkelerin, Afrika’da, Asya’da, Ortadoğu’daki Pazar dalaşlarının faturası o ülkelerde yaşayan halka çıkartılmaktadır.

Emperyalist ülkelerin kendilerine bağımlı ülkelerde iktidara getirdikleri faşist, gerici hükümetlerin; ırkçı, faşist ve katliamcı politikalarından kaynaklı her yıl binlerce insan hayatını kaybetmektedir. İnsanlar, kaçırılmakta, göz altında kaybedilmekte, tecavüze uğramakta, yıllarca cezaevlerinde tutulmakta, işkence yapılmakta ve katledilmektedirler. Tüm bu uygulamalardan kaynaklı, bir şekilde olanaklar yaratarak Avrupa ülkelerine gelerek, kendilerinin ve yakınlarının hayatını kurtarmak isteyen milyonlarca insan sürekli göç halindedirler. Göç yollarında başlayan, sürgünlük, katliamlar, kötü muameleler, ölümler sığındıkları ülkelerde de peşlerini bırakmamaktadır.

Sözde ‘demokrasi ve insan hakları’ havarisi kesilen Avrupa burjuvazisi, gelen mültecilere insanlık dışı uygulamalar yaşatmaktadır. İltica baş vurusu yapıldıktan sonra götürüldükleri mülteci yurtlarında, her türlü insanlık dışı uygulamalarla karşılaşılmaktadır. İşkence, kötü muamele, tecavüz, hatta ölümlerle sonuçlanan uygulamalarla buralarda da insanlar karşılaşmaktadır.

Son yıllarda Avrupa’da geliştirilen esnek çalışma, özelleştirme politikaları çerçevesinde, şehir idaresinin giderlerini azaltma adı altında mülteci yurtlarındaki sosyal görevler özel şirketlere verilmektedir. Bir çoğu hiç bir şekilde sosyal dalda eğitim almamış, çoğu geçmişi karanlık ve hatta ırkçı olan insanlar bu işlerde çalıştırılmaktadır.

Burbach, Essen ve Bad Berleburg’da da ortaya çıktığı gibi, mülteci yurtlarında ortaya çıkan uygulamaların esas sorumlusu tabi ki Alman devletinin kendisidir. Bunlar göçmenlere yönelik, özellikle de mülteci göçmenlere yönelik sürekli gündemde olan uygulamalardır. Her yıl onlarca göçmen bu uygulamalar sonucunda hayatını kaybetmekte, yüzlercesi yaralanmaktadır. Ve binlerce insan bu mülteci yurtlarındaki sağlıksız koşullardan dolayı hastalanmaktadır.

ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) olarak; Alman devletinin mültecilere yönelik insanlık onurunu zedeleyen her türlü uygulamalarını kınıyor ve demokratları, ilericileri, işçi ve emekçileri bu uygulamalara tavır almaya çağırıyoruz.

Mülteci Hakları da İnsan Haklarıdır!

Mültecilere Yönelik Her Türlü Ayrımcı, Irkçı Uygulamalara Son!

Mültecilere Yönelik Sınır Dışı Uygulamalarına Hayır!

ATIF-Mülteci Yurtarina Iliskin Aciklama