Anasayfa , Avrupa , Mannheim’da Seçim Çalışmaları Devam Ediyor

Mannheim’da Seçim Çalışmaları Devam Ediyor

MANNHEIM |10.09.2017| Enternasyonalist Liste bileşenlerince Mannheim tren garı önünde miting gerçekleştirildi. Cumartesi günü (önceki gün) saat birde başlatılan mitingde MLPD ( Almanya Marksist Leninist Partisi) ATİF ( Almanya Türkiyeli Işçiler Federasyonu) standları ve bildirileri ile katılım sağladı.

Günün önemine ilişkin bildirilerin yanı sıra 129 a/b  maddeleri ve 10 Türkiyeli devrimcinin Almanya‘da tutukluğunu içeren broşürler dağıtıldı.

Gabi Fechtner: „Biz herhan bir parti değiliz!“

MLPD Genel Sekreteri Gabi Fechtner bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmasında MLPD’nin diğer düzen partileriyle kıyaslanamaçağını, işçi sınıfının taleplerini savunduğunu, bir emek mevzisi olduğunu, seçim taleplerinin yanlız kağıt üzerinde değil hayata geçirme noktasında yoğun bir çalışma yürütüklerini belirti. Bu noktada MLPD olarak gerçek sosyalizmi inşaa etme iddasını taşıdıklarını ve günümüzde gerçek anlamda sosyalizmi uyguluyan bir devlet yapısı bulunmadığının dikkatini çekti.

Fechtner Türkiyeli devrimci-demokratların bu mitingte yerlerini almasının kendisi açısından önemli ve değerli olduğunuda belirti.

ATİF Temsilcisi: „Münih Yargılamaları, Türk-Alman Devletlerinin İşbirliğinin Sonucu!“

ATIF’in Enternasyonalist Liste çalışmalarına aktiv katılım sağlamasının  nedenlerinden birinin, demokratik hakların kazanımı noktasında liste bileşenleriye bu yönlü ortak mücadele sürdürmek olduğunu belirten ATİF Mannheim temsilcisi,

günümüz koşullarında insan canının kapitalden daha değersiz bir noktada olduğunu söyledi.

Aynı zamanda birinci paylaşım savaşından bu yana Alman emperiyalizmin Türkiye ile ortaklıklarını ve bugün Münih zindanlarında yargılanmak istenen On devrimci-demokratın Alman ve Türk devletlerinin işbirliği sonucu tutsak bulunduklarını vurguladı. Ayrıca yılardır halkı avutan sistem partilerin milatlarını doldurduklarını ve yeni alternativlerin üretilmesi gerekildiğine dikkat çeken ATIF Mannhein temsilcisi, „Enternasyonalist Liste bundan dolayı bir gerekliliktir“ dedi.

Mitingde farklı dillerde şarkılar dinlendirildi. Mannheim adayı Josef Buck ve Heidelberg adayı Bernhard Schweigert kısa birer konuşma ile kendilerini tanıtılar.