Home , Dünya , Mısır’da İtalya Konsolosluğu’na bombalı saldırıyı (IŞİD) çeteleri üstlendi

Mısır’da İtalya Konsolosluğu’na bombalı saldırıyı (IŞİD) çeteleri üstlendi

misir-italya-konsoloslugu-saldirisiMısır’ın başkenti Kahire’deki İtalya Konsolosluğu yakınlarında bir bombalı saldırı düzenlendi. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çeteleri üstlendi

 

Mısır’ın başkenti Kahire’deki İtalya Konsolosluğu yakınlarında bir bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu meydana gelen patlamada, en az bir kişi hayatını kaybederken, dokuz kişi de yaralandı.

Mısır Sağlık Bakanı Hüsam Abdülgaffar, olayda en az bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Reuters’e konuşan bir güvenlik yetkilisi, patlamaya bomba yüklü bir aracın neden olduğunu açıkladı. İtalya Konsolosluğu’nda çalışan bir kişi, patlama anında konsolosluğun kapalı olduğunu ve hiçbir personele zarar gelmediğini bildirdi.

Gentiloni: İtalya sindirilemeyecek

Associated Press’in haberine göre, Mısırlı bir güvenlik görevlisi, patlamanın İtalya Konsolosluğu binasına büyük zarar verdiğini söyledi. Bugün (11 Temmuz) sabah saatlerinde yaşanan patlamanın yeraltındaki su borularını da patlattığı belirtildi.

Patlamanın ardından Twitter’dan açıklama yapan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, “Kahire’de konsolosluğumuz bombalandı. Kurbanlar arasında İtalyan yok. Dualarımız saldırıdan etkilenenler ve personelimizle birlikte. İtalya sindirilemeyecek” yazdı.(sendika org)