Home , Haberler , Sokaklar Ali İsmail için haykırıyor

Sokaklar Ali İsmail için haykırıyor

 

ali_ismail_kadıköy_haberKartal- Gezi eylemlerinde katledilen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili davada katillere yönelik komik cezalar verilmesi ve katillerin AKP’nin hakimleri tarafından korunmasının ardından Türkiye genelinde gerçekleşen eylemlerin bir adresi de Kadıköy’dü.

Kadıköy Boğa Meydanı’nda Ali İsmail Korkmaz davasında adalet istemek için toplanan binlerce insan önce Kadıköy Çarşı içinde bir yürüyüş yaptı. Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda Gezi şehitlerini sloganları ile selamlayan binler, daha sonra ise tekrar Boğa Meydanı’na gelerek burada açıklama yaptı. Eylemin bitişinin ardından ise bir grup havai fişekler ile eylemi sürdürürken polis ise kitleye saldırdı.

Gezi şehitleri unutulmadı

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ali İsmail Korkmaz Davası’nda bugün gerçekleşen karar duruşmasının ardından Kadıköy’de binlerce insan protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

İçlerinde SDP, Halkevleri, BHH, Mücadele Birliği, DGB, Kaldıraç, Kolektifler, ESP, HDP ve YDG’nin de olduğu çok sayıda kurumun katıldığı yürüyüşte, üzerinde büyük boy Ali İsmail’in resmi olan “daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya” ve “Uğur’ların Ali İsmail’lerin katilleri hesap verecek” yazılı pankartlar açıldı.

Hepimiz Ali’yiz, öldürmekle bitmeyiz”, “Ali’nin hesabı sorulacak”, “Ali’nin katili AKP’nin polisi”, “Ali’nin katili Cizre’de işgalci”, “Cizre’de taş atan çocuklara bin selam”, “Katil devlet hesap verecek” vb sloganların atıldığı eylemde ayrıca, Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na gelindiği sırada Gezi Şehitleri’nin adları sayılarak “Yaşıyor!” denildi.

Eylemden sonra polis kitleye saldırdı

Kadıköy Çarşı içinden tekrar Boğa Meydanı’na dönülen yürüyüşte, burada basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, devletin katilleri aklamaya çalıştığının altı çizilerek buna müsaade edilmeyeceği vurgulandı. Yüce Divan’a gidişleri reddedilen bakanların yolsuzluk dosyaları ile ilgili olarak da devletin tutumunun beklenenin ötesinde olmadığı belirtilirken devletin saldırılarına karşı ortak mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuldu.

Basın açıklamasının ardından ise kitlenin dağıldığı sırada polis kitleye saldırdı. Kitlenin havai fişek ve taşlarla karşılık verdiği polis saldırısının ardından ise yüzlerce insan Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na çekildi.

TOMA ve biber gazı ile gerçekleşen polis saldırısında çok sayıda kişi gözaltına alındı.