Anasayfa , Haberler , Dersim’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Dersim’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

SAM_0435Dersim: Proleteryanın direniş ve kavga günü olan 1 Mayıs bugün Dersim’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Devrimci, demokrat, yurtsever demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla sabah Dersim sokaklarında toplana halk; Seyit Rıza Meydanı’na doğru yürüdü.

Sanat Sokağı’na, saat 10.00’a çağrı yapan Partizan da “Onu Anıyor, Sahipleniyoruz”  Partizan imzalı büyük bir İbrahim Kaypakkaya pankartıyla 11.30’da yürüyüşe başladı. Yüzlerce kişiyle “Şan Olsun Proleterya’nın Kavga Günü 1 Mayıs’a”,  “ATİK ve Yeni Kadın Yalnız Değildir”, “Saldırıları Boşa Çıkaracağız”, “Gezi İsyanımız, Kobanê Zaferimiz, Aşacağımız Barajın Teminatı 1 Mayıs’tır” gibi bir çok pankartla yürüyen Partizan; ajitasyonlarla Taksim’de direnenlere selam günderirken; ATİK ve Yeni Kadın’a yapılan saldırıları da kınadı. “Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya”, “Umut dağlarda Partizanlarda”, “Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gulan” gibi bir çok slogan atarak yürüyen kitle; yürüyüş esnasında Partizan andını da okudu.

Seyit Rıza Meydanı’na “Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya” sloganlarıyla alana giriş yapan Partizan, kitle tarafında alkışlarla karşılandı. Ardından Partizan`cılar meydanın karşısındanki Eski Askeri Kışla’dan büyük bir Kaypakkaya posterini ve Partizan pankartını sallandırarak; kitleyi selamladı.

Ayrıca Dersim Liseli Gençlik ve Yeni Demokrat Gençlik de ortak pankart açarak Partizanla yürüdü. “Ne YGS Ne LYS, Geleceksizliğe Edî Bese” pankartıyla yürüyen gençlik de sık sık “Yaşasın 1 Mayıs, Bijî yek Gulan”, “Gençlik gelecek gelecek ellerimizde” sloganlarıyla yürüdü.