Home , Haberler , Mesude İçin Hamburg’ta Kitlesel Eylem

Mesude İçin Hamburg’ta Kitlesel Eylem

Hamburg|07.05.2020| 1 Mayıs’ta eski eşi tarafından çocuklarıyla beraber katledilmek istenen Mesude için demokratik kadın kurumları eylemler gerçekleştirdi. Pazartesi günü (04.05) ve Çarşamba günü (06.05) saat 17’de toplanan kitle yaşanan olayı protesto ederek adalet isteklerini dile getirdi. 

Hamburg’ta Korona salgını sebebiyle uzun zamandır sokak eylemlerine izin verilmemesine rağmen Mart ayından bu yana gerçekleşen en kitlesel sokak eylemi örgütlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı ilk eylem Pazartesi günü saat 17’de Lurup bölgesinde canice yapılan saldırının yaşandığı yerin önünde gerçekleştirildi. Eyleme katılan aralarında Yeni Kadın’ın da  yer aldığı kurumlar konuşmalar yaparak yaşanan olayı kınadı. Korona salgını sürecinde devlet verilerinde bile artış gösteren kadına yönelik şiddete dikkat çektiler.

Çarşamba günü yine saat 17’de kadın kurumları başta olmak üzere çeşitli kurumların katılımı ile yüzlerce kişi Altona bölgesinde bir araya gelerek yaşanan olayı protesto etti. Bu eylemde de kadın kurumları adına çeşitli konuşmalar gerçekleştirildi. Mesude Ş.’nin sağlık durumuna ilişkin bilgi verildi. Edindiğimiz bilgilere göre korona salgını nedeniyle hastahaneye giriş çıkışların sorunlu olduğu ve sağlıklı bilgilendirme olmadığı yönündedir. Ayrıca bilgi paylaşan yakın arkadaşı Mesude Ş.’nin uyutulduğunu bu süre içerisinde çeşitli tıbbi operasyonlar gördüğü yönündedir. Mesude Ş.’nin küçük kızı ise yapılan müdahaleler sonrası taburcu edildiği yönünde, yine oğlunun tedavisine hastahanede devam edildiği bilgi edinildi.

Çarşamba günü kadınların hep birlikte Hasret Gültiken’den aşina olunan  ‘’Şu Kanlı Zalimin İşler’’ eserini söylerek eylemi sonlandırdı.