Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Mersin İşçilerinin Serin Çalışma Ortamı Talebi

Mersin İşçilerinin Serin Çalışma Ortamı Talebi

Mersin|16.07.2017|Binlerce işçinin çalıştığı Mersin Serbest Bölge’de düşük ücretlerin, zorunlu fazla mesailerin ve baskıların yanında işçilerin en şikayet ettiği sorun ise bu yaz sıcağındaki firmalarda serinletme sisteminin fazlasıyla yetersiz, çok etkisiz olması.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan DEV TEKSTİL Çukurova Temsilciliği ortamı serinletecek güçlü klimalar yerine basit vantilatörler kullanıldığını, bu durumun sadece işçilerin sıcaktan bitap düşmesine yol açmadığını, aynı zamanda hastalıklarında önünü açtığına dikkat çekti. DEV TEKSTİL işçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesini, firmalarda güçlü serinletme sistemlerinin kurulmasını istedi.

 

İşçiler “Bu koşullar altında çalışmak istemiyoruz”

Mersin Serbest Bölge’den bir işçi de konuya dair şunları söylüyor: “Mersin Serbest Bölge’de çalışma koşulları zaten ağır. Birde buna havaların daha da ısınmasıyla sıcakta çalışmanın zorluğu eklendi. Biz sıcağa katlanamazken bir de şeflerin sayı baskısına katlanmak zorunda kalıyoruz. Sıcak bir taraftan, baskı bir taraftan insanın çalışma gücü, dayanma kuvveti kalmıyor. Üstüne bir de mesailer… Zaten havanın sıcaklığı var. Ayrıca içerde birde ütülerin, makinelerin sıcaklığı eklenince içerde 39-40 derece sıcaklık oluyor. Bir çok firmada doğru düzgün serinletme sistemi yok. Bu koşullar altında, sıcakta çalışmak istemiyoruz. Sabahtan akşama kadar üstümüz hep ıslak kalıyor. Çalışma koşullarımızın düzeltilmesini istiyoruz.”

Kaynak : Özgür Gelecek