Home , Avrupa , Gelsenkirschen`de MLPD`den 129 a/b ile ilgili panel!

Gelsenkirschen`de MLPD`den 129 a/b ile ilgili panel!

MLPD (Almanya Marksist Leninist Partisi) örgütlediği 129 a/b yasası ile ilgili Gelsenkirschen`de panel gerçekleştirdi. 16 Ağustos tarihindeki panel, yoğun katılımlı ve ilgili dinleyicilerin salonu doldurması ile saat 19.00 da başladı.

Etkinlik 15 Ağustos tarihinde Rojava’da ölümsüzleşen komünist Nubar Ozanyan şahsında bir dakikalık saygı duruşunun sonunda, katılımcılar tarafından alkışlarla karşılandı. Panelistlerin sunumlarının öncesinde birinci bölüm için moderatör panel açılış konuşmasını yaptı.

Birinci bölümde Abdullah Öcalan`ın Avukatı, MLPD başkanı, Rote Hilfe, Anadolu Federasyonu, MLPD eyalet başkanı, Rebell temsilcisi, Sol forumdan MLPD eyalet adayı, eski MLPD başkanı ve ATİK (Avrupalı Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) Eşbaşkanı Süleyman Gürcan`ın kısa sunumları ile devam etti. Panel de Dünyada ki emperyalist kapitalist sistemin baskıları ve katliamlarına özel de Alman devletinin baskı ve saldırılarına vurgular yapıldı.

Panelistlerden ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan konuşmasında 15 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşen operasyondan bahsederken Alman devletinin 129 a/b yasasını gerekçe gösterilerek, 10 devrimcinin tutuklanma gerekçelerinden ve Münih hapishanelerinde nasıl uygulamalara maruz kaldıklarından bahsetti. ATİK eş başkanı konuşmasında Alman devletinin 129 a ve b yasasının özellikle 129 b yasası yeni düzenlemelerden sonra yeni saldırı uygulamaları ile arttığının vurgusunu yaparak sözlerine devam etti.

15 Nisan 2015 ATİK`li devrimcilerin tutuklanması için düğmeye basılan operasyonun bir geçmişinin öldüğü vurgusu ile “2007 yılında Aktivistlerimizin evleri arandı bu aramalar esnasında bir çok yoldaşımız tutuklanıp geri bırakıldı. Yine 2012 de başlayan bir süreçle yine aktivistlerimize karşı polis takipleri adalet bakanlığı kararı olarak devreye geçti. 10 Yoldaşımız yoğun bir takip altında evlerine, arabalara yatak odalarına kadar dinleme cihazları yerleştirilmiş, telefonları dinlenilerek 15 Nisan günü es zamanlı operasyonlarla tutuklanmıştır” dedi.

129 b maddesinin delil gösterildiği mahkemelerinin 16 Haziran 2016 tarihinde başladığından ve  mahkemelerden de kısaca bahsederek Amed Zindanlarında direnen Müslüm Elma`nın Münih mahkemeleri esnasında “Benim bedenimi teslim alabilirsiniz ama düşüncemi asla, çünkü ben komünist bir zihniyetten geliyorum” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Gürcan`ın Amed Zindanlarında direnen Müslüm Elma`nın sözleri ile konuşmasını sonlandırması, dinleyiciler tarafından alkışlarla karşılandı. Ardından sıra ile söz alan panelistlerin kısa sunumları ile panelin birinci bölümü sonlandırıldı. Soru, cevap ve görüşlerle devam eden ikinci bölümün ardından panel sonlandırıldı.

Panel de geçtiğimiz günlerde 3 MKP`linin katledildiği operasyondan da özel olarak bahsedilerek, 3 MKP`li devrimci Yılmaz Kes, Sevda Serinyel ve Mahir Özgül`ün resimlerinin yansıtıldığı ekran önünde panel gerçekleşti.