Anasayfa , Haberler , Mannheim’de Rote Hilfe ile Bilgilendirme  Toplantısı

Mannheim’de Rote Hilfe ile Bilgilendirme  Toplantısı

Mannheim |09.10.2018| Pro Migra derneğinde Rote Hilfe (Kızıl Yardım) ile TKP/ML dava süreci ile ilgili çıkan broşür hakkında bilgilendire toplantısı gerçekleştirdi. İlk olarak Pro Migra adına  selamlama yapıldıktan sonra Alman devletinin devrimci, demokratlara karşı  baskı ve sindirme politikalarına başvurduğunu fakat devrimci ve demokratların bu baskılara karşı dik durduğunu ve  devlet baskınlarına karşı en önemlisi ve bundanda en çok korktuğu dayanışma olduğunu vurguladı.

TKP/ML dava tutsağı olan Müslüm Elma mahkeme salonuna girerken dik ve kararlı duruşu Alman burjuvazi mahkemelerine bir cevap olduğunu örnek vererek sözü Rote Hilfe temsilcisine verdi.

İlk olarak Rote Hilfe kendisini sol dayanışma örgütü olarak tanıtı. Ardından süren davanın tutsakları ile ilgili broşürü anlatı. Bu broşürün çıkarılma nedeni ise Almanya’da 10 devrimcinin politik dava tutsakları olduğu bilinmediğinden dolayı çıkartıldığı söyledi. Broşürün içeriğine değinildi. Mahkeme sürecindeki zorlukları, dava tutsakların yazdıklarını okudu ve 129, 129 a ve b içeriğini ve bu paragrafın ilericilerin mücadelesini kırmak için genişlettiğini öne sürdü. Fakat tüm zorluklara rağmen dışardaki hem avukatların hemde yoldaşların verdiği mücadelenin önemini vurgulandıktan sonra seminer sona erdi.