Anasayfa , Haberler , Memmingen’de Yüzlerce Kişi Rojava İçin Yürüdü (videolu)

Memmingen’de Yüzlerce Kişi Rojava İçin Yürüdü (videolu)

Menningen|11.12.2022| Kötü hava koşullarına rağmen Türk devletinin saldırılarına karşı düzenlenen bugünkü gösteriye yüzlerce kişi katıldı.

Bavyera’da küçük bir şehir olan Memmingen’de bugün yüzlerce kişi Rojava için yürüdü. Partizan, FED-GEL ve antifaşist grupların çağrısıyla bir araya gelen kitle, Türk ordusunun saldırılarını protesto etti.

Kötü hava koşullarına rağmen bir araya gelen kitle, Türkiye’nin işgal saldırılarına karşı, özellikle Batı Avrupa ülkelerinin iki yüzlülüğüne de tepki gösterdi. Yapılan konuşmada saldırılar lanetlenirken, dayanışmanın önemine değinildi. Yürüyüş güzergahında sık sık atılan “Yaşasın Uluslararası Dayanışma”, “Biji Berxwedana Rojava” ve “Türk devleti Rojava’dan defol” sloganlarına tüm kitle eşlik etti.

Faşist provokasyon

Günler öncesinden, sosyal medyadan gösteriyi hedef göstererek provokasyon ortamı yaratan Türkiyeli faşistlerin girişimi, eylemin gerçekleştirildiği yerde de oldu. Eylem yakınına gelen faşistler burada da sözlü tacizlerine devam ettiler. Antifaşistlerin kararlı duruşu, ırkçıların provokasyonunu boşa çıkardı.

Kaynak: Avrupa Demokrat