Home , Avrupa , Paris'te binlerce yürek "Anti-terör" yasalarına karşı yürüdü

Paris'te binlerce yürek "Anti-terör" yasalarına karşı yürüdü

cinantiterrorbirimiPARİS | 04 – 02 – 2009 | Paris’te, 31 Ocak Cumartesi günü, içinde anarşistlerin de olduğu bir takım Fransız kurumun „Anti-terör“ yasalarına karşı organize ettiği ve binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. Bu yürüyüşe DEKÖP-F pankart ve dövizleriyle destek verdi. „Anti-terör“ yasaları kapsamında yoğunlaşan gözaltılara bir yana, diğer yandan da özellikle bu yasalar çerçevesinde yargılamalarla keyfi tutumlar neticesinde mahkemeye çıkartılmadan belirsiz nedenlerle „bekletilmelere“, nihayetinde de bu yasaların uygulanmasına son verilmesi talebiyle gerçekleşen yürüyüşte bu çerçevede tutuklu bulunanların derhal serbest bırakılması istendi.

Öyle ki, Fransa’daki anti-terör yasaları kapsamında tutuklanan kişilerin 4 yıl boyunca mahkemeye çıkarılmadan cezaevinde tutulabilecekleri bilinmektedir. Yürüyüş boyunca devlet terörünü kınayan, Fransa’nın bu yüzünü teşhir eden ve Yunanistan’da olduğu gibi devletlerin bu tutumuna karşı direnenleri selamlayan sloganlar atıldı. DEKÖP-F çıkarılan „Baskı Yasalarına Hayır“ broşürlerini yoğun bir şekilde dağıttı. Luxembourg parkında başlayan yürüyüş Denfert-Rocherau’da sona ererken bitiş alanında polisle çatışmalar da yaşandı.

Nihayetinde, Fransız kurumların organize ettikleri bu etkinlik, DEKÖP-A’nın merkezi düzeyde yürüttüğü kampanyanın ne kadar yerinde olduğunu göstermesi açısından önemlidir.