Home , Avrupa , Mehmet Yeşilçalı İçin Zürich`te Eylem!

Mehmet Yeşilçalı İçin Zürich`te Eylem!

Mehmet Yeşilçalı İçin Zürich`te Eylem!

IMG_4451
ATIK`li Tutsak Mehmet YEŞİLÇALI`nın, Almanya`ni istemi üzerine, iade istemine karşı, Zürich`te bir eylem gerçekleştirildi. İTİF tarafından organize edilen etkinlik, Zürich Rathaus`da gerçekleştirildi. Zürich parlamentosuna girip, orada bir konuşma yaparak, parlamenterleri harekete geçirmek ve dosya verme düşüncemiz,iki arkadaşımızın içeri girmesiyle, polis tarafından parlamenterler ve kapıdaki kontrol edenler uyarılarak, „bunlar İTİF`ten geliyorlar ve eylem için geliyorsunuz“ şeklinde uyarmasıyla, arkadaşlarımızın içeri girerek konuşma yapması engellenmiştir. Ancak orada bulunan parlamenterlerle konuşularak, hazırlanan dosya sunulmuştur. Ayrıca, AL listesinden parlamenterler, eylem alanına gelerek, İTİF`ten arkadaşlarla konuşmuş, anlatılmış, ve konuyu parlamentoda gündemleştireceklerini ve takipçisi olacaklarını ifade etmişlerdir.
Dışarıda biriken kitle, sloganlarla protesto gösterisinde bulunurken, İTİF adıa yapılan konuşmada da, yapılan hukuksuzluğa vurgu yapılmış ve bu uygulamanın nedenleri açıklandıktan sonra,; Mehmet YEŞİLÇALI`nın iadesinin durudurulması ve derhal serbest bırakılması talebi dile getirilmiştir.
Kitenin de ilgisini çeken etkinlikte, Mehmet YEŞİLÇALI`nın iadesinin durdurulması için, herkesi daha etkin mücadele katılması çağrısı yapldi.

AHM-İsviçreIMG_4451 IMG_4452