Anasayfa , Avrupa , 8 MART’TA ALANLARDA ERKEK EGEMEN SİSTEME KARŞI İSYANIMIZI HAYKIRIYORUZ!

8 MART’TA ALANLARDA ERKEK EGEMEN SİSTEME KARŞI İSYANIMIZI HAYKIRIYORUZ!

Yeni-Kadin-3YENi KADIN- 8 Mart 1857 yılında 40 bin emekçinin, “eşit işe eşit ücret”, “Sekiz saatlik iş günü” gibi talepleriyle yürüttükleri mücadelede fabrikada yanarak can veren 129 işçi kadını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde bir kez daha saygıyla selamlıyoruz. New Yorklu işçi kadınların yarattıkları bu mücadele ve başkaldırı geleneği, bugün tüm dünya emekçi kadınların mücadelesine ışık tutmaya devam ediyor.

Daha fazla haklar alana kadar, özgürleşinceye kadar, elimizde bu meşale ile mücedele etmeye devam edeceğiz. Fabrikalarımızdan,evlerimizden, okullarımızdan, mahallelerimizden çıkıp, mücadeleyi bir adım daha ileri taşımak için meydanları dolduracağız.

Çünkü ezilenin ezileni biz kadınlar;

Daha çok çalışıp daha az kazanıyoruz.

‘‘Kutsal annelik‘‘ rolüyle hapseldiğimiz evlerimizde yarattığımız emek görülmüyor.

En güvencesiz, en esnek işlerde çalışmak zorundayız.

İlk işten çıkarılan bizler her daim ucuz yedek işgücü olarak görülüyoruz.

Dünya yoksulluğunun % 70 ini oluşturuyoruz.

Evde, işte, sokakta tacize, tecavüze uğruyoruz.

‘‘Töre ve namus‘‘ adına cinayetlere kurban gidiyoruz.

Emperyalistlerin çıkardığı kirli savaşlarda katlediliyoruz, toplu tecavüze uğruyoruz, köle gibi pazarlarda alınıp, satılıyoruz, açlıkla, hastalıklarla yüzyüze kalıp göç yollarına dökülüyoruz.

Cinselliğimiz rant kapısı olmuş, alınıp satılıyoruz, üzerimizde pazarlıklar yapılıyor.

Biz kölelerin kölesi kadınlar; tüm bunlara HAYIR diyoruz ve bu yıl da 8 Mart’ta alanları dolduracağız.

Biliyoruz ki erkek egemen sistemin bize reva gördüğü bu yaşamı alt etmenin, özgürleşmenin yolu mücadeleden, savaşmaktan geçer. Dünyanın birçok yerinde kadınlar onlara biçilen rollere, haksızlıklara, baskı ve sömürüye karşı mücadele ediyor, savaşıyor, daha güzel bir dünya yaratmak için yaşamlarını feda ediyor.

New York‘ da şehit düşen tekstil işçisi kadınların yaktığı özgürlük meşalesini ellerinden bırakmayan, tarihte mücadele ve direnişleriyle bize muazzam bir miras bırakan devrimci kadınlar ve son olarak Kobane Direnişinde en ön saflarda savaşan kadınlar bizlere direnme ve savaşma gücü veriyor.

Kadının kurtuluşu Emperyalist sistem ve onun erkek egemen anlayışına karşı örgütlü mücadele ve savaşmaktan geçer.

8 Mart’ı mücadelenin, kadının özgürleşme savaşınının en önemli günü olarak görüyoruz, her günümüzü 8 Mart ruhuyla donatmak zorunda olduğumuza inanıyoruz.

Emperyalist sistem ve onun egemen anlayışına karşı isyanımızı göstermek, özgürlük çığlıklarımızı dört bir yana duyurmak için alanları dolduralım.

ŞAN OLSUN 8 MARTI YARATAN VE YAŞATANLARA !

BIJİ 8 ADARE !

KAHROLSUN EMPERYALİZM, FAŞİZM, ERKEK EGEMEN ANLAYIŞ VE HER TÜRDEN

GERİCİLİK !

YAŞASIN EMEKÇİ KADINLARIN ENTERNASYONAL DAYANIŞMASI!

8 Mart bildirisi

8. März Flyer