Home , Haberler , İsviçre Yeni Kadın: „…ne kadının özgürlük mücadelesini yok edebilirler ne de bir halkın özgürlük sevdasını…“

İsviçre Yeni Kadın: „…ne kadının özgürlük mücadelesini yok edebilirler ne de bir halkın özgürlük sevdasını…“

İsviçre|07.01.2017| H 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa`nın başkenti Paris`te katledilen 3 Kadın Sakine, Fidan ve Leyla için katledilislerinin yildönümünde onlari anmak mücadelelerini sahiplenmek icin İsviçre Yeni Kadın`dan Açıklama:

KUTUP YILDIZI

Bir yıldız vardır hani, bütün yıldızlar içinde bir homeros

Ne kopmuştur hiç bir zaman, kök saldığı kutsal yerinden

Ne de boyun eğmiştir, ölüm kusan hiçbir karanlık önünde

Nasıl susulursa

Bin yıllık zamana karşı okyanus dilinde

Aynen öyle

parlamıştır, tüm gecelerin gökyüzüne

Aynen öyle

Notaların tören tören canlanıp

Dile geldiği günden beri, hiçbir senfoni bulamadı bu sesi

Bulamadı sarayların görkemli sütunlarında

Hiçmi hiç bestelemeden, ve

seslendirilmeden yaşandı zindanlarda

Hücreler senfonisiydi adı….

Eyy halkımın demir kazık dediği

Yıldızlar içindeki soylu yıldıza karşılık veren

Varsın onlar söndü bilsinler seni

Bulutları delerek saldığın ışıklar

Ki bin renkli gelenek üzre, balkıyıp çoğalıyor şimdi

Susmayan bir hücreler senfonisinde

A.Yücel

 

ÖNCE KADINLARI VURUN

Latin Amerika’da cuntaya karşı direnişe geçen kadın gerillalar için, „önce kadınları vurun“ emrini vermişti general. Kadını, iktidarının karşısında en büyük tehlike olarak gören egemenler, kadın düşmanlığını plânlı bir devlet politikası olarak uygulamakta ve kadınlar devlet infazlarında ‚kayıplarında”, erkek cinayetlarinde katledilmekteler. En büyük düşmanlığı da, kendine karşı mücadele veren, haksızlıklara karşı baş kaldıran kadınlara uygulamakta.

Ülkemizde, Erdoğan’ın OHAL inin güçlendirdiği erkek devletinin, kadın mücadelesine  yönelmesi, saldırması, kadınların toplumsal kazanımlarından ürkmesindendir. 9 Ocak 2013 de Paris’te bir mit elemanı tarafindan “Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinin sembol isimlerinden olan SAKİNE CANSIZ ve iki yoldaşının katledilmesinin nedeni, onların gücünden korkmasındandır. Çünkü savaşın en ağır sonuçlarını yaşayan kadınlar, onlara karşı mücadelenin başında yer alırlar.

Ve yine Ocak 2016 da Şırnak’ın Silopi ilçesinde katledilen kadın savaşçılar Seve Danir “Pakize Nayir ve Fatma Uyan’ı hedef alan aynı katliamcı güçler‘, Şengal, Kobane, Kerkük kadınlarını esir alıp köle pazarlarında satanlar, katliamlarla ne kadının özgürlük mücadelesini yok edebilirler ne de bir halkın özgürlük sevdasını….

Yaşamlarının her dönemlerini özgürlük ve demokrasi mücadelesine hiçbir çıkar gözetmeden kahramanca adayanlar,  kadın kurtuluş ve özgürlüğünün sembolü kadınlar, yaşam için direnişin olduğu yerde yaşamın kendisi olmak için direnen kadınlar  ONURUMUZDUR.

Jin Jiyan Azadi

Kadın Yaşam Özgürlük

Isviçre Yeni Kadın