Home , Dünya , Maoist Gerillalar,Hindistan’da iktidar partisi konvoyuna saldırdı

Maoist Gerillalar,Hindistan’da iktidar partisi konvoyuna saldırdı

maocuNEW DELHİ |26-05-2013 | Hindistan’da iktidardaki Kongre Partisi yerel yöneticiler ile partilileri taşıyan bir konvoya saldırı düzenlendi. 200 kişilik Maocu gerillalar tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen saldırıda, aralarında iktidardaki Kongre Partisi’nin yerel yöneticilerin bulunduğu 23 kişi yaşamını yitirdi, 30’dan fazla kişi de yaralandı.

Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre olay, Chhattisgarh eyaleti Sukma bölgesinde meydana geldi.

Bölgede yönetime karşı mücadele veren 200 kişilik Maocu militanlar tarafından gerçekleştirildiği ileri sürülen saldırıda, aralarında iktidardaki Kongre Partisi’nin yerel yöneticilerin bulunduğu 23 kişi yaşamını yitirdi, 30’dan fazla kişi de yaralandı.

Saldırının, olay ardından ölü bulunan Mahendra Karma’ya yönelik yapıldığı iddia edildi. Maoist gerillalara karşı Salwa Judum adlı paramiliter örgütünün kurucusu ve başı olan Karma, örgütü aracılığıyla gerçekleştirdiği vahşi cinayet ve işkencelerle tanınıyor.

Yerel halkların hakları için 1967 yılından bu yana yönetime karşı mücadele veren Maocu gerillalar, ülkenin 28 eyaletinden 20’sinde aktiftir. Gerillalar ağırlıkta askeri hedeflere yönelik eylemler gerçekleştiriyor.