Anasayfa , Avrupa , Mannheim’da Turgut Kaya ile Dayanışma Eylemi

Mannheim’da Turgut Kaya ile Dayanışma Eylemi

Mannheim |08.06.2018| Önceki gün saat 19’da Mannheim’ın merkezinde bulunan Paradeplatz’da Turgut Kaya ile dayanışma amaçlı basın açıklaması okundu ve imza toplandı.

Şubat 2018’den beri Yunanistan’da tutuklu bulunan, ve 30 Mayıs günü görülen mahkeme ile Türkiye’ye iadesi kararlaşan Turgut Kaya, bu kararı protesto amaçlı 31 Mayıs günü açlık grevine başlamıştı. Mahkemenin aldığı bu karara ilişkin Avrupa’da da Kaya’nın serbest bırakılması ve Türkiye’ye iade edilmemesi için farklı eylemler örgütlenmeye başlamıştı.

Bu eylemler kapsamında 7 Haziran günü açılan standda, kısa bir selamlamanın ardından ilk olarak Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ve Turgut Kaya ile Dayanışma Platformu adına bir basın açıklaması okunarak eyleme katılanlara ve Paradeplatz civarında bulunanlara Turgut Kaya’nın durumu aktarıldı. Basın açıklamasının ardından Almanya Marksist Leninist Partisi (MLPD) temsilcisi konuşma yaparak, Turgut Kaya’nın durumuna ilişkin ve MLPD olarak bu bağlamda yürüttükleri çalışmalardan bahsetti. Bir sonraki konuşmacı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) adına konuşarak dayanışmanın gerekliliklerine değindi.

Ardından Sol Partinin Mannheim temsilcisi olan (Die Linke Kreisverband Mannheim) Roland Schuster yaptığı konuşması ile emperyalist ülkelerin Türkiye’yle girdikleri kirli anlaşmaları kınayarak, Turgut Kaya’nın derhal serbest bırakılmasını talep ettiklerini ve bu bağlamda dayanışmanın öneminden bahsetti. Schuster’ın ardından Devrimci Parti ve Barış Özgürlük ve Demokrasi Platformunun temsilcileri de konuşarak, İnterpol aramalarını kınayarak, Kaya ile dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Çalınan marş ve şarkıların ve tekrardan okunan basın açıklamasının ardından katılımcılar, Kaya serbest bırakılana kadar eylemlere devam edileceğini duyurarak eylemi sonlandırıldı.