Anasayfa , Avrupa , Mannheim’da Turgut Kaya için pankart eylemi

Mannheim’da Turgut Kaya için pankart eylemi

5 Haziran uluslararası Turgut Kaya ile dayanışma gününde Mannheim’ın girişinde, en işlek caddelerden biri olan, A656 üstünde bulunan köprüye sabaha doğru “#FreeTurgutKaya! Keine Auslieferung an die Türkei! YDG” (Türkiye’ye iadesi durdurulsun!) yazılı pankart asıldı.

Şubat 2018’den beri Yunanistan’da tutuklu bulunan, ve 30 Mayıs günü görülen mahkeme ile Türkiye’ye iadesi kararlaşan Turgut Kaya, bu kararı protesto amaçlı 31 Mayıs günü açlık grevine başlamıştı. Mahkemenin aldığı bu karara ilişkin Avrupa’da da Kaya’nın serbest bırakılması ve Türkiye’ye iade edilmemesi için farklı eylemler örgütlenmeye başlamıştı. Ayrıca Adalet Bakanlığı’na gönderilmek üzere de; imzalar toplanmakta.

Bu eylemler kapsamında Avurpa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) 5 Haziran’ı Turgut Kaya ile Uluslararası Dayanışma Günü ilan etmiş, ve Avrupa’nın farklı havalimanlarında Yunan Havayolları önünde eylemler gibi eylemlerin örgütlenmesini kararlaştırmıştı. Bunun yanı sıra Mannheim’da yaşayan ve Yeni Demokratik Gençlik (YDG) bünyesinde faaliyet yürüten gençler 5 Haziran’ı 6 Haziran’a bağlayan gece, Mannheim’ın en işlek caddelerinden olan, ve Mannheim’ın girişinde bulunan A656 üzerindeki caddeye Turgut Kaya ile dayanışma amaçlı bir pankart asmış.

Mannheim’da ayrıca 7 Haziran Perşembe günü saat 19’da Paradeplatz’da Turgut Kaya ile dayanışma amaçlı stand açılacak ve basın açıklaması okunacak.