Home , Kadın , Mannheim´da Kadına Şiddete Hayır Söyleşisi Düzenlendi

Mannheim´da Kadına Şiddete Hayır Söyleşisi Düzenlendi

MKS1MANNHEIM | 08-12-2014 | 7 Aralık pazar günü  Manheim’da Kadına Şiddete Hayır Şöyleşisi Düzenlendi.  Saygı duruşuyla başlayan söyleşide bir şiir okundu  ve ardında kısa film gösterimi gerçekleşti. Bölgede yapılan panel masasında ilk defa üç kadın arkadaşın oturması  ve sunumu bu arkadasların gercekleştirmesi bölgede  bir ilk olduğu dikkatleri çekmiş ve beğeni kazanmıştır.

Panelin gerçekteştirildiği dernek lokalindeki masalardaki mumlardaki Kadına Şiddet Son yazısı ayrıca bir incelik ve güzellik olmuştur. Panelde kadına yönelik şiddetin tarihsel ve toplumsal sebebleri üzerinde durulurken, yaşadığımız çağda kapitalizmin kadına şiddet üzerindeki etkisinde vurgulandı. Şiddete maruz kalmış ve bundan dolayı hayatını yitirmiş kadınlar anılırken, Iranda idam edilen Rehani’nin  annesine yazdığı mektup´ta okundu. 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele açıklaması yazılı olarak sunuldu.

Aynı zamanda Kobane’de direnen kadınların muazzam direnişleri vurgulanırken, Kader Ortakaya’nın  annesine gönderdiği  mektubunda okunması ve  metkubundan „benim icin bir seyler yapmak istiyorsanız mücadeleme sahip çıkın mesajı büyük ilgi gördü. Panele katılan kadınların biraraya gelerek Kadına Şiddete Hayır sloganı paneli daha çoşkulu kılmıştır.

Panel soru yanıt bölümünden sonra bir şiir dinletisiyle sonlandırıldı.

Mannheim Yeni Kadın Komitesi