Anasayfa , Avrupa , Duisburg’da Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde Eylem Yapıldı

Duisburg’da Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde Eylem Yapıldı

DUİSBURG|25.11.2022| Yeni Kadın’ın bileşeni olduğu Duisburg Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle “Jin, Jiyan, Azadi” şiarıyla eylem yaptı. Eylemsaat 16.00’da Gar önünde başladı. Yeni Kadın da eyleme katledilen kadınların resimlerinin
bulunduğu dövizler ve flamalarıyla katıldı. Ayrıca “Katledilen Kadınlar İsyanımızdır” yazılı pankart açıldı. Eylemde yürüyüş öncesinde kısa bir miting gerçekleştirildi.

Mitingde, eylemi örgütleyen kurumların konuşmaları yapıldı. Yeni Kadın adına yapılan konuşmada “Gün Mirabel Kardeşler nezdinde egemen sınıfların kadınlara yönelik şiddet ve saldırılarına karşı isyan ateşini tutuşturan ardıllarının mücadele meşalesini daha yükseklere kaldırıldığı gündür, gün hayatın her alanında kadınlara yönelik her türlü baskılamaya, tacize, tecavüze, katledilmelere karşı birlikte durma, kapitalist emperyalist sistemin giderek ağırlaşan ekonomik krizine, artan yoksulluk ve haksız savaşlara karşı çıkma, gün başta kadın kitlesini bilinçlendirme, dayanışma ve örgütlü mücadeleyi büyütme günüdür” denildi.

Konuşmaların ardından kitle saat 16:30’da yürüyüşe geçti. Yoğun ilginin olduğu eylem coşkulu bir şekilde sık sık, “Jin, Jiyan, Azadi”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Erkek devlet şiddetine hayır” gibi sloganları haykırdı. Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından eylem, tekrar garın önüne gelerek kültürel etkinlikle devam etti. Etkinlikte bir kadın arkadaş stranlar söyledi. Ardından Çiçi arkadaşın dansı ile devam eden etkinlikte, çocuk halk oyunları ekibi hoş bir gösterisi sundular. Müzik eşliğinde çekilen halaylarla eylem saat 18.30’da sonlandırıldı.