Home , Avrupa , Frankfurt’ta Onbinler Faşizme Karşı Alandaydı

Frankfurt’ta Onbinler Faşizme Karşı Alandaydı

FRANKFURT |20.01.2024| Onbinler ırkçılığa ve faşizme geçit yok sloganıyla alanlardaydı.

25 Kasim‘da Almanya’nin Postdam kentinde ırkçı faşist partiler AFD, CDU ve bazı işverenlerin katılımıyla Nazi dönemini andıran, tüm göçmenlerin ülkeden sürülme planına ilişkin gizli toplantının deşifre olmasıyla birlikte günlerdir süren protestolar bugün yine Almanya’nın bir çok şehrinde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

Frankfurt şehrinde de yoğun bir katılımla faşizme ve ırkçılığa karşı güçlü ve kararlı bir duruş sergilenerek, bu gibi faşist, ırkçı oluşumlara izin verilmeyeceği, Almanya’nın artık eski Nazi dönemini yasamayacağı kararlı bir şekilde ifade edildi.

Örgütlü-örgütsüz tüm kesimlerin, anti-faşist protestolara katılım çağrısına sessiz kalmayarak meydanları doldurması, umudu büyüterek artık Almanya’nın eski Nazi dönemini yasamayacağının göstergesi gibiydi. (Katılım yaklaşık 50.000 üzerindeydi. Kaynak: Tertip komitesi)

Yapılan konuşmalarda sık sık anti-faşist taraflarda örgütlenme, birlikte hareket etme çağrıları yapıldı. Tarihsel bir gün diyebileceğimiz faşizme karşı protesto mitingi, çeşitli kültürlerin müzikleriyle, danslar edilip halaylar çekilerek coşkulu, dayanışma içerisinde sonlandırıldı.