Home , Dünya , Mannheim ProMigra Küba Gezisi gerçekleştirdi

Mannheim ProMigra Küba Gezisi gerçekleştirdi

Mannheim |29.05.2019| ATİF e bağlı Mannheim Pro Migra Derneği 12 günlük Küba gezisi gerçekleştirdi. Gezi 11 kişinin katılımı ile 16 Mayis 2019 başlayarak 27 Mayıs 2019’da son buldu. Pro Migra Yönetimi 2011 yılından itibaren, Paris gezisi ile başlayarak Prag, Venedig, Londra, Holanda, Belçika gibi ülkelerin ardından gezilerine Küba’yı da kattı.
Farklı  ülkelerin kültürel yapılarını, halkların yaşam tarzını, geçmiş tarihsel yapılarını görme ve öğrenme olanağını yakalayarak, Mannheim ve çevresinde yaşayan kitleyi gezilerine katarak beğenisini aldı. Gidilen ülkelerin seciminde her sene yapıldığı gibi dernek kitlesi ile ortak alınan kararlar doğrultusunda bu senende Küba gezisi kararlaştırıldı.
Tüm imkanları zorlayarak ve yaklaşık 1 senelik bir çalışma sonucunda en uygun ama kalitenin iyi olacağı  bir geziyi 11 kişilik bir katılım ile Kübaya gerçekleştirdi. Havana, Pinar del Rio, Vinales, Cienfuegos, Topes de Collantes, Trinidad, Cayo Santa Maria ve Santa Clara şehirlerinde rehber eşliğinde tur düzenlenerek ardından 5 günlük Varadero da deniz tatili yapıldı.
Rehber eşliğinde yapılan turda tarihi, kültür, yemek, müzeler ve eski yapılar görme ve tanıma imkanı yakalanan gezide, özelikle Küba’nın geçmişi ve devrimin önemli sembolleri ve isimleri hakkında bilgi alma ve öğrenme imkanı yakalandı. Gezinin öne çıkan ve katılımcılar için büyük bir önem arz eden nokta ise Komünist Önder Ibrahim Kaypakkaya`nın Havanna  „Devrim Meydanında“ düzenlenen 18 Mayıs anmasına katılmak ve Santa Clara şehrindeki Ernesto Che Guevara’nın anıtını ziyaret etmek oldu.