Anasayfa , APP , Korkmuyoruz, Susmuyoruz, Sokakları Terketmiyoruz!

Korkmuyoruz, Susmuyoruz, Sokakları Terketmiyoruz!

VIYANA|09.03.2021| Viyana – 8 Mart 2021/ Viyana 9. bölgesinde 8 Mart Pazartesi günü saat 11:00’de eylem startı verildi. Yeni Kadın’ın da bileşeni olduğu Frauenstreik’ın çağrısıyla toplandığımız alanda, öncelikle bilgilendirme masamızı açtık. Yoğun bir şekilde dağıtılan bildirilerde; 8 Mart ve Kadın Grevi çağrısı üzerine bilgilendirme yapılırken, ayrıca 5 Mart günü yine Viyana’da yaşanan kadına yönelik şiddet üzerine de bilgilendirme yapıldı.

Yapılan açıklamada; ”5 Mart günü bir kızkardeşimizin iş yerine gelen eski erkek arkadaşı, kadını çalıştığı dükkana kilitleyip, benzin dökerek dükkânı ateşe verdi ve olay yerinden hızla uzaklaştı. Kadın içerde feci şekilde yanarken yoldan geçenler tarafından çağrılan polis ve itfaiye, son anda kadını kurtardı. Kızkardeşimiz ağır yanıklarla hastaneye kaldırılarak, tesadüfen de olsa en azından şimdilik kurtarıldı. Ancak hala hastanede ve hayati tehlike devam etmekte.” diyerek olay hakkında bilgilendirme yapıldı. “Kadına Yönelik Şiddeti Kınıyoruz, Susmuyoruz, Korkmuyoruz, Sokaklari Terk Etmiyoruz” diye atılan sloganlarla bir kez daha kadına yönelik şiddet protesto edildi.

Ardından saat 14:00’de, Yeni Kadın’ın da dahil olduğu bir çok kadın örgütü Karlsplatz mitinginde buluştu. Yapılan konuşmalardan sonra, sloganlar eşliğinde buradan yürüyüşe geçildi. Viyana’nın iki ayrı bölgesinden hareket eden yürüyüş kortejleri, saat 17:00’de, 16 cı bölgede buluşarak tekrar bir miting gerçekleştirildi. Yeni Kadın’ın bildirisinin de okunduğu mitingte, birçok kadın örgütünün yaptığı konuşmalardan sonra saat 18:00’de tekrar coşkulu sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçildi.

Yürüyüş korteji, 5 Mart’ta yakılarak katledilmek istenen kızkardeşimizin dükkânının önüne geldiğinde, yapılan kısa bir açıklama sonrası, alkışlar, zılgıtlar, sloganlar eşliğinde bir kez daha kadına yönelik şiddet protesto edildi. Yürüyüş korteji buradan, Viyana Belediye’si’nin kapatmak istediği Kadın Merkezi (Frauen Zentrum – FZ) ile dayanışmada bulunmak için FRAUEN Zentrum’a doğru tekrar yürüyüşe geçti. Frauen Zentrum’un bahçesinde toplanan kitle, devletin kadın haklarına yönelik yaptığı saldırılara ilişkin yapılan konuşmalardan sonra, saat 21:00’e kadar süren coşkulu müzik eşliğinde çekilen halaylarla eylem sona erdirildi.