Anasayfa , Haberler , Mahkeme Ali İsmail’in katilerini kurtarmanın peşinde

Mahkeme Ali İsmail’in katilerini kurtarmanın peşinde

ali-ismailESKISEHIR | 12 – 10 – 2013 | Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi direnişi sırasında polis ve polisin yönlendirdiği kişilerce darp edilerek katledilen Ali İsmail Korkmaz’la ilgili davayı “öldürme” değil “yaralama” kapsamına almak için harekete geçti. Mahkeme Korkmaz’ın ölümünü lince değil de kalp ameliyatına bağlamak istiyor.
Adli Tıp Kurumu’na yazı gönderen mahkeme, Olayın Türk Ceza Kanunu’nun “kasten yaralama” suçunu düzenleyen 86 ve “ağırlaştırılmış yaralama” suçunu düzenleyen 87. maddelerine girip girmediğinin ayrıntılı tespitini istedi.
86. madde “basit yaralama” suçunu, 87. Madde ise “yaralama sonucu ölümün meydana gelmesi” halini düzenliyor. Adli Tıp kararı doğrultusunda mahkemenin 7 sanıkla ilgili yaralama suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar, Saldoğan ile ilgili ise “yaralama sonucu ölüm” suçundan 8 yıldan 16 yıla kadar hapisle cezalandırılması söz konusu olabilecek. Bu durumda 7 sanık yattıkları süre de göz önüne alınarak ilk duruşmada tahliye olabilecekler. Bu sanıklar ceza alsalar bile aldıkları sürenin 3’te 2’sini yatacakları için çok az bir cezayla (1 yılla 3 yıl arasında) kurtulacaklar.
Korkmaz’ın başına tekme atarken görüntülendiği için diğer sanıklardan ayrı değerlendirilen polis memuru Saldoğan da kemik kırığına neden olarak yaraladığı için sadece 8 yıl yatacak.
Mahkeme ayrıca Korkmaz’ın ölümünde kalp ameliyatı geçirmesinin etkili olup olmadığının belirlenmesini istedi.
Korkmaz’da daha önce var olduğu söylenen rahatsızlığın veya kullandığı ilaçların darp olayı ile birleşmesi sonucunda ölüm neticesinin meydana gelmesinde bir etkisinin olup olmadığı hususlarının araştırılmasını talep etti.
Eskişehir’de 2 Haziran’da Gezi Parkı protestoları sırasında aralarında polislerin de olduğu bir grubun saldırısına uğrayan ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması 20 Kasım’da görülecek.
Sendika.Org