Anasayfa , Dünya , Lübnan Hükümeti Georges Abdallah’ın Özgürlüğünü Talep Ediyor

Lübnan Hükümeti Georges Abdallah’ın Özgürlüğünü Talep Ediyor

H.Merkezi|19.12.2018| Lübnan hükümeti 34 yıl sonra Georges Abdallah’ın özgürlüğü için harekete geçti. Lübnan “Ali Ekber Oku” gazetesine göre hükümet Macron ile bu konuyla ilgili görüşmeler gerçekleştiriyor.

Lübnan resmi makamları Abdallah’ın politik bir tutsak olarak işgalcilere karşı verdiği mücadeleden dolayı cezalandırılığını açıkladı. Lübnan hükümeti geçmişte de Abdallah’ın özgürlüğünü savundu, ancak bu defa ilk kez resmi olarak talepte bulundu. Abdallah’ın davası Fransız ve Lübnan başkanları arasında önemli bir gündem maddesi olarak yer aldı.

Lübnan cumhurbaşkanı Micheal Aoun Fransa’ya yaptığı bir önceki ziyaretinde de bu konuya işaret etti:’’Ancak Fransız hükümetinin resmi ve açık cevabı ABD ve Israil’in baskısı altında kaldı.’’ ABD Abdallah’ın serbest bırakılmasını önlemek için geçmişte de diplomatlar ve notlar yolladı.

Başkanlık, Dış ilişkiler ve Göçmenler Bakanlığı ve Lübnan Genel Güvenlik makamları Fransa hükümetini adımlar atmak için baskılandırırken, Lübnan büyükelçisi Rami Adwan da Georges Abdallah’ı cezaevinde ziyaret etmek için başvuruda bulundu.