Home , Avrupa , İsviçre’de köleliğe karşı yürüyüş

İsviçre’de köleliğe karşı yürüyüş

İsviçre|05.12.2017|Basel şehrinde, Libya’daki köle pazarları, sığınmacılar üzerindeki baskı, ayrımcılık ‘Libya’daki kardeşlerimizi özgürleştir’ sloganıyla düzenlenen mitingle protesto edildi.

İsviçre’nin Basel şehrinde düzenlenen “Libya’daki kardeşlerimizi özgürleştir” yürüyüşü büyük ilgi gördü. Düzenli-Resmi Oturum Hakkı Olmayanlar Birliği” (Union der ArbeiterInnen ohne geregelten Aufenthalt) adlı oluşum tarafından düzenlenen gösteriye çok sayıda demokratik toplumsal örgüt katıldı. Yürüyüşe çok sayıda Afrikalı, Türkiyeli ve diğer uluslardan bireyler de katıldı.

“Libya’daki kardeşlerimizi özgürleştir”, “Köleliğe ve insan ticaretine hayır!”, “Libya’da köleliğe ve sığınmacı göçmenler hapishanesine hayır” sloganlarının yazılı olduğu pankart ve dövizlerle yürüyen göstericiler, yaptıkları konuşmalarda köleliğe karşı bir an evvel harekete geçilmesi çağrısında bulundu.Dreirosenbrücke’de toplanan göstericiler Marktplatz’a kadar yürüyüp burada bir miting gerçekleştirdiler. Gösteride, köleliğe, insan ticaretine, kadınlara yönelik cinsel istismara, ırk ve din ayrımcılığına karşı Libya’da ve tüm dünyada kararlı bir şekilde mücadele edilmesinin gerekli olduğu vurgulandı.

İsviçreli örgütlenmelerin yanı sıra türkiyeli örgütlerin de katıldığı etkinlikte, çok sayıda Afrikalı, Türkiyeli ve diğer uluslardan bireyler de yer aldı.“Revolutionärer Aufbau” adlı devrimci bir grup da dağıttığı bildiride, “Sınırlar açılmalı, neden olan sorunlara karşı mücadele edilmeli, kapitalizm yıkılmalıdır” diyerek Avrupa halklarını mücadeleye çağırdı. (siyasihaber)