Anasayfa , Avrupa , Lozan’da HDP ile Dayanışma Gecesi

Lozan’da HDP ile Dayanışma Gecesi

IMG_0071İsviçre Lozan HDP tarafından düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya gelen emekçi göçmenler seçim süreci ve oy kullanımı hakkında teknik bilgiler edindiler.

İsviçre’nin Lozan şehrinde 3 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenen etkinlikte HDP adına yapılan konuşmada “AKP’nin on üç yıllık iktidar sürecinde şu sonuç ortaya çıkmıştır. Parlamento da güçlü bir şekilde varlığını sürdüren AKP ile başta Kürt sorunu olmak üzere, işçi, emekçi ve ezilen tüm kesimlerin sorunlarının çözümü imkânsızdır. Çünkü AKP tekelleşen baskıcı ve faşist karakter kazanarak özgürlük ve demokrasi güçlerini sindirmeye çalışmaktadır. Bu noktada AKP’yi güçten düşürmenin yolu HDP’nin ve demokrasi güçlerinin vereceği mücadeleden geçiyor. Avrupa’daki halklarımız Kobanê ve Rojava sürecinde üstüne düşeni yerine getirmiştir. Şimdi sıra aynı özveri ve ciddiyetle seçim sürecinde HDP’yi büyük bir sonuca götürmektir. Bu anlamda Avrupa’daki göçmenlerimize büyük bir görev düşmektedir” denildi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde söz alan SKYP Eş başkanı Tuncay Yılmaz sözlerine 1 Mayıs’ı Taksimde kutlamak isteyen ve devlet terörüne direnenleri selamlayarak başladı. Türkiye’deki genel atmosfere dair bilgilendirmelerde bulunan Yılmaz « HDP sadece seçimlerimde güçlü bir oy alarak parlamentoya girmek için bir araya gelmiş örgütler topluluğu değildir. Bu sadece HDP’nin ezilenleri mecliste temsil etme görevinin bir parçasıdır. HDP, çok daha büyük ve anlamlı bir bileşimdir. HDP bir yeni yasam projesidir. Ezilenlerin, ötekileştirilenlerin haklarını arayan ve kazanımlarını koruyan bir örgüttür. Sadece Mecliste değil sokaklarda, fabrikalarda, grevlerde, okullarda hayatın her alanında ve Kürdistan’dan Türkiye’ye HDP bir özgürlük mevzisindir. » dedi. Yılmaz sözlerini HDP projesinin Kandil’e Kaçkar dağlarını, Hakkâri ile Edirne’yi birleştirdiğini vurgulayarak sonlandırdı.

#ATİK Yalnız Değildir!

Almanya, Yunanistan, İsviçre, Fransa ve Avusturya’da eş zamanlı yapılan ve ATİK’li devrimcilerin hukuksuz bir şekilde tutuklanması da gece tertip komitesi tarafından protesto edilerek tutuklu devrimcilerin derhal serbest bırakılması istendi. Operasyon kapsamında İsviçre’de tutuklanan Mehmet Yeşilçalı’ya özgürlük istendi.

Gecede ayrıca, Lozan Belediye Meclis üyesi Hadrian Buclin, Kanton Milletvekili Didier Divorne, Sosyalist Parti Miletvekilli Sonya Butera birer konuşma yaparak geceye katılanları selamladı.

IMG_0105