Anasayfa , Avrupa , Lorenzo Orsetti İçin Londra’da Anma Etkinliği

Lorenzo Orsetti İçin Londra’da Anma Etkinliği

LONDRA|24.03.19|Derazor’da İŞİD ile girişilen bir hamlede 18 Mart 2019 tarihinde ölümsüzlüğe uğurlanan enternasyonalist savaşçısı Lorenzo Orsetti (şehid Tekoşer Piling) için anma etkinliği gerçekleşti.
İtalya’nın Floransa şehrinden Rojava’daki devrime 2017 yılında katılan ve Afrin, Derazor gibi değişik direnişlerde TKP/ML TİKKO saflarında yer alan Lorenzo Orsetti, 18 Mart pazartesi şehit düştü. Tohum Kültür Merkezi Londra’da gerçekleşen anma etkinliğine devrimci, demokrat ve ilerici kurumlar ve kişiler katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan anma, Partizan Londra tarafından hazırlanan iki dilli açılış konuşması ile devam etti. TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığı ve TKP/ML TİKKO Örgütlenme Komitesi tarafından yazılan yazılar kitle ile paylaşıldı.
Lorenzo Orsetti’nim ölümsüzlüğe uğurlanmadan önce yazmış olduğu mektup okundu. Mektupta bu sözler geçti: “Her şey kaybedilmiş gibi gözükse de kötü şeyler insanlara acı verse de ve dünya dayanılmaz hale gelse de, güç bulmaya devam edin ve bunu yoldaşlarınıza aktarın. Tam da bunun gibi karanlık anlarda bu ışık yardımcı olacaktır. Ve her zaman hatırlayın: Bütün fırtınalar küçük bir damla ile başlar. Siz de bu damla olmaya çalışın.”
Orsetti’nin değişik resim ve videoların olduğu sinevizyon ardından gösterildi.
MLKP, MKP, Kürt Halk Meclisi ve Roj Kadın Meclisi tarafından konuşmalar gerçekleşti. MLKP temsilcisi Rojava Devriminin ve enternasyonalist savaşçıların önemine değinirken, aynı zamanda MLKP saflarında 23 Martta Rojavada şehit düşen Bayram Namazı andı. MKP temsilcisi tüm devrim ve komünizm şehitlerini anarken, Kürt Halk Meclisi ve Roj Kadın Meclisi temsilcisi Kürdistan’daki direnişlere, açlık grevlerine ve Suriye’nin İŞİD’den tamamen temizlenme zaferine değindi.
Temsilcilerin konuşması ardından Şehid Tekoşer Piling’i Rojavadaki zamanında tanıma gururuna sahip olan arkadaşları konuştu. Lorenzo’nun ne kadar mutlu ve aynı zamanda ne kadar çalışkan olduğuna değindiler. Etrafındaki tüm insanları mutlu yapan ve saygı ve sevgi ile dolu olan bir kişilik olduğunu söylediler. İdeallerinde her zaman yaşayacağını söyleyerek, tüm devrim ve komünizm şehitlerini andılar.
Anma etkinliğin son bölümünde Hozan İbo Can ve Hozan Şevder tarafından türkü ve marşlar seslendirildi. Anma “An azadî, an azsdî“, „Şehid Namirin” sözleri ile bitirildi.