Anasayfa , Avrupa , İsviçre’de Berkin’in yoldaşları hesabını sormaya devam ediyor!

İsviçre’de Berkin’in yoldaşları hesabını sormaya devam ediyor!

Basel berkin 2BASEL|14-03-2014| Berkin Elvan’ın ölümsüzleştiği günden itibaren İsviçre’de her gün Elvan için sokaklar harlandı.

13 Mart 2014 tarihinde, aralarında İTİF, YDG, YENİ KADIN,  İDHF, BEKSAM, BİR-KAR, SYKP, HALK CEPHESİ ve ALEVİ DERNEKLERİ çağrısıyla BASEL Şehrinde önce miting daha sonra yürüyüş gerçekleştirildi. Etkinliğe ayrıca Partizan’ın da içinde olduğu devrimci örgütlerde katılım sağladı.

Yaklaşık 700 kişinin katıldığı eylem, Elvan şahsında tüm devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Platform adına yapılan konuşmada, “Faşist diktatörlüğün Gezi halk ayaklanması sürecinde barbarca saldırısı sonucu ağır yaralan ve sürdürdüğü yaşam mücadelesine yenik düşerek aramızdan ayrılan Berkin Elvan’ın katili tartışmasız olarak AKP hükümeti başta olmak üzere faşist diktatörlüktür” denildi. Kitleye, “bulunduğumuz tüm alanlarda Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Mehmet Ayvalıtaş’ın anısını yaşatmak ve faşist diktatörlüğü teşhir etmek için sokaklara çıkalım, hesap soralım” çağrısı yapıldı.

Miting alanında Berkin Elvan’ın fotoğraflarının önüne  ekmek ve çiçekler konuldu, mumlarla adı yazıldı. Kitle sık sık  „Berkin Elvan Ölümsüzdür“  „Gezi Şehitleri Ölümsüzdür“  sloganlarıyla haykırdılar.

Eyleme katılan kitlenin yürüyüş yapma isteği üzerine, Devrimci-Demokratik kurumların çağrısıyla, miting saatinin bitimine yakın, izinsiz yürüyüşe geçildi.

Polisin tüm dağılma uyarısına rağmen kitlenin kararlılığı karşısında izin vermek zorunda kaldı. Yapılan yürüyüşe katılmayan,  Basel Çağdaş Alevi Derneği ve Basel Alevi Bektaşi Dernek yöneticilerin yürüyüş yapılmaması için girdikleri engelleyici tutumları da anlaşılmış değil.

Mitinge katılan kitlenin önemli bir bölümü,  yürüyüş kortejine katılmasıyla coşkulu ve kararlı sloganlar eşliğinde belirlenen bitiş noktasına kadar gelindi. Atılan sloganlar eşliğinde bitirildi.

Ayrıca etkinlikte ATİK bildirisinin yanı sıra İTİF’in Almanca bildirisi de yoğun bir şekilde dağıtımı sağlanıldı.

Basel BerkinBasel berkin 2