Anasayfa , Avrupa , Londra’da Kaypakkaya Anması
Londra’da Kaypakkaya Anması
Londra’da Kaypakkaya Anması

Londra’da Kaypakkaya Anması

Londra’nın Edmonton bölgesinde Halkın Günlüğü gazetesi okurlarınca, 18 Mayıs günü düzenlenen yürüyüşte İbrahim Kaypakkaya’yı anıldı.

 

Londra’da Kaypakkaya Anması

Londra’da Kaypakkaya Anması

 

İbrahim Kaypakkaya 18 Mayıs 1973’de Dıyarbakır’da, öldürülmesinin 41. yılında Londra’da da düzenlenen etkinlikle sevenleri ve sempatizanları tarafından saygıyla anılandı. Gerçekleştirilen kitlesel yürüyüşte, Halkın Günlüğü gazetesi okurlarının çağırısyla 18 Mayıs günü bir anma yürüyüşü düzenlendi. Düzenlenen organizasyonda ayrıca Soma’da yaşanan acı olay ve Ermeni soykırımına da dikkat çekilirken, yürüyüşte Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve Yusuf Aslan’da sloganlarla unutulmadı.

Edmonton bölgesi Angel Corner’da toplanan yaklaşık 250 kişi Tottenham güzergahında yürüyüşe geçti. Çevredekilerin oldukça ilgisini çeken anma yürüyüşünde, “İbrahim Kaypakkaya’yı savunmak onurumuzdur, Deniz Gezmiş’i anıyoruz, katil devlet halka hesap verecek.” yazılı pankartlar taşındı. “Devrim şehitleri ölümsüzdür, önderimiz İbrahim Kaypakkaya, kapitalizm ve faşiszme karşı mücadeleye devam.” şeklinde sloganlar da atıldı.

Türkiye-Kuzey Kürdistan gerçekliğini analiz eden, resmi idelojinin gerçek niteliğini açığa çıkararak teşhir eden ve doğru bir çizgi ortaya koyan önder Kaypakkaya sempatizanlarınca Avrupa’nın çeşitli başkentlerinde de düzenlenen anma etkinlikleri ile anıldı. Yürüyüş bitiş noktasında TKP/ML, MLKP, İCAD adına Kaypakkaya’ya dair kısa açıklamalar yapıldı. Ayrıca Birleşik Haziran Hareketi Britanya Meclisi Kaypakkaya’yı selamlayan bir mesaj iletti. Daha sonra 30-31 Mayıs günü yapılacak oy kullanma işlemleri  için kitle oy kullanmaya davet edildi. Anma yürüyüşünün ardından kitle sessizce dağıldı.

Haber-Fotoğraf:Yasemin Kazan-Erem Kansoy