Anasayfa , Avrupa , Londra’da Dr. Saibaba’ya Özgürlük Eylemi

Londra’da Dr. Saibaba’ya Özgürlük Eylemi

saibaba_ozgurluk_3LONDRA 14|05|2014|  9 Mayıs günü Hindistan’da, Mharashtra sivil polisi tarafından Delhi Üniversitesi Daulat Ram Kolejinden evine dönerken kaçırılan, Devrimci Demokrat Cephe Eş-Sekreteri Dr. GN Saibaba için İngiltere’nin Başkenti Londra’da bir protesto eylemi yapıldı.

Londra’nın merkezinde bulunan Hindistan Büyükelçiği önünde yapılan eylemi Politik Tutsakların Özgürlüğü İçin Uluslararası Kampanya- Londra örgütledi.
Politik tutsaklar üzerindeki baskılara karşı pankartın açıldığı eylemde ayrıca üzerinde Dr. Saibaba’nın resimlerinin olduğu dövizler açıldı.
Sık sık “Dr. Saibaba’ya Özgürlük”, “Hindistan’daki faşist baskılara son!” sloganlarının atıldığı eylemde hazırlanan basın açıklaması okundu.

Okunan açıklamada “Dr. Saibaba çok uzun yıllardır insan hakları aktivistidir. Aynı zamanda Devrimci Demokratik Cephe sekreterlerinden ve Hindistanda mineralce zengin olan bölgedeki milyonlarca insanı yerinden ederek, yerli kaynakları uluslararası maden şirketlerine pazarlayan ‘Green Hunt Operation’ olarak bilinen Hindistan egemenlerinin Hindistanda ki kabile halklara yönelik sürdürdüğü katliamcı politikalara karşı Hindistan’da ve dünyadakamuoyunu harekete geçirmeye öncülük eden,‘Halklar Üzerindeki Savaş Karşıtı Forum’un’ merkezi oturum düzenleyicilerinden birisidir.

Bizler, Hindistan’daki bütün politik tutsakların koşulsuz derhal serbest bırakılmasımücadelesini açıkça destekliyor, Faşist devletin ülkenin tamamını ezilenlere, ulusal ve dinsel azınlıklara tam bir cezaevine dönüştürmesini kınıyoruz.

Bizler, Uluslarası Politik Tutsaklara Özgürlük kampanyası adına, dünyadaki tüm ilerici ve demokratik güçlere, Dr.GN Saibaba’nın derhal, koşulsuz serbest bırakılması için yapılacak olan protestolara katılınması çağrısında bulunuyoruz.

ULUSLARARASI POLİTİK TUTSAKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN BİRLEŞİP MÜCADELE EDELİM!
YAŞASIN ULUSLARARASI DAYANIŞMA!
TÜM POLİTİK TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK!
DR.GN SAİBABA’NIN DERHAL VE KOŞULSUZ OLARAK SERBEST BIRAKILSIN! ” denidi.

Ayrıca yüzerce bildiri dağıtıldı. ATİK üyleride hazırladıkları ingilizce bildirileri dağıttılar. Eylem atılan sloganlarla sona erdirildi.