Anasayfa , Avrupa , 1 Mayıs, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Emek bayramı Viyana’da coşkuyla kutlandı!

1 Mayıs, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Emek bayramı Viyana’da coşkuyla kutlandı!

VİYANA |04.05.2019| 1 Mayıs, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü Emek bayramı Viyana’da coşkuyla kutlandı.

İşçi sınıfının enternasyonal dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs, Viyanada da coşkuyla kutlandı. Çağrısı ve örgütlenmesi KOMintern (Kominist Sendikal İnsiyatif Enternasyonal) tarafından yapılan 1 Mayıs etkinliği, Viyanada yaşayan ve çeşitli Ülkelerden DKÖ, Sol Sosyalist grup ve Partilerin katılımı ile gerçekleşti.

“Gemeinsam gegen Unterdrückung und Ausbeutung”

‘’Baskı ve sömürüye karşı birlik’’ adı altında Enternasyonal emek güçleri olarak saat 11:00’de Viyana Operası önünde kitlelerin katılımı ile başladı. Renkli görüntülere sahne olan toplanma alanında, en ilgi çeken Pankat ise Partizan kortejinin taşıdığı beş usta (Engels, Marks, Lenin, Stalin ve Mao) Pankartı oldu.

Toplanma alanında, ATİK/VTİD’in konuşması ile başlayan konuşmalar, yürüyüşe katılan bütün kurum ve kuruluşların konuşmaları ile devam etti. Konuşmalardan öne çıkan en önemli konuların başında ise, Avusturyadaki sağ ve ırkçı partilerden oluşan hükümetin gündeme getirdikleri sosyal yıkım politikalarının eleştirisi oldu. Özelleştirmelerden kaynaklı olarak, esnek çalıştırma, taşeronlaştırma ve on iki saatlik iş gününün yasallaşmasına karşı halktan çok ciddi bir tepki sözkonusu idi. Vergilerin arttırılması, sosyal haklardan kıstlamaya gidilmesi, bunun sonucu olarak yoksulluk ve açlık sınırının giderek artması işçi ve emekçilerde çok ciddi bir gelecek kaygısına yol açmaktadır. Ayrıca, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, göçmen ve sığınmacılara karşı uygulanan ve hitler dönemini aratan önlemler eleştirildi.

Yürüyüş kortejlerinde en ilgi çeken görsellik ise, bu yıl Partizan ve Sınıf teorisi taraftarlarının birlikte yürümesi oldu. Katılan kitle tarafından içtenlikle olumlanan bu durum, yansımasını fest alanında yapılan tartışmalar ve sohbetlerde kendisini daha görsel kıldı.

Özelliklede 1 Mart’tan geçerli olmak üzere, Avusturya’da devletin güvenliği açısından en başta kürt halkının sembolleri olarak bilinen PKK bayrak ve flamalarının yasaklanması gündemleştirildi.

Saat 12:00 civarında başlayan yürüyüş, yapılan konuşma ve atılan sloganlar eşliğinde yaklaşık on yıldır düzenli olarak gerçekleşen KOMinterfest alanına geçildi. Fest alanında açılan yeme içme Stantları, yapılan konuşma ve bir çok Müzisyen ve grupların katılımı ile yapılan kültürel program saat 17:30’a kadar devam etti.