Anasayfa , Avrupa , Londra Tohum Kültür Merkezi 20. Genel Kurulu’nu Gerçekleştirdi

Londra Tohum Kültür Merkezi 20. Genel Kurulu’nu Gerçekleştirdi

LONDRA|11.04.2022| Londra Tohum Kültür Merkezi 20. Genel Kurulu’nu 10 Nisan Pazar (dün) günü gerçekleştirdi. Açılış konuşması ve saygı duruşunun ardından, divan seçimi ile devam eden Genel Kurul’da gündemler onaylandı. Saat 14:00’da başlayan Genel Kurul’da sırasıyla siyasi taslak, faaliyet raporu ve mali rapor okunup, tartışıldıktan sonra oylamaya sunuldu.

Siyasi taslak bölümünde özellikle yaşadığımız ülkenin yerel sorunu olan NHS (sağlık örgütünün özelleştirilmesi) üzerine tartışmalar yürütüldü. Bununla birlikte son çıkan polis yasaları ve baskılar üzerinde tartışılıp önümüzdeki dönem demokratik kitle örgütlerinin daha güçlü olmasının örgütlenmek olduğunun üzerinde duruldu.

Faaliyet raporu ise tartışılarak onaylandı. Bu bölümde; faaliyetlerin pandemideki kısıtlanmaları tartışılırken, Yönetim Kurulu bu süreci olumsuz olarak gördü ve sürecin olumluluğa dönüştürülmesi üzerine duruldu.

Denetim raporunun okunması ardından, yeni yönetim kurulu, denetleme kurulu seçimleri gerçekleştirildi. 23-24 Nisan tarihlerinde yapılacak ATİK Kongresi delege seçiminin sonrasında, dilek ve temenniler belirtilerek Genel Kurul başarıyla sona erdirildi.