Home , Avrupa , 8 Mart Berlin’de Coşkuyla Kutlandı

8 Mart Berlin’de Coşkuyla Kutlandı

BERLİN | 09 – 03 – 2011 | Her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, 6 Mart 2011 Pazar günü coşkulu ve kitlesel bir biçimde Berlin’de kutlandı.

 

ATİF’e bağlı Türkiyeli İşçiler Derneği-Kadın İnisiyatifi tarafından mücadele ve özgürleşme günü olan 8 Mart’ta ‘Şenlik’ organize edildi.

 

Şenlikte saygı duruşunun ardından Kadın İnisiyatifi adına dünyada güncel olan gelişmelerin anlatıldığı bir açılış konuşması yapıldı. Konuşmayı sırasıyla çocukların folklor gösterisi, şiir, MLPD’nin müzik grubu, dünya ve Türkiye’den komünist kadın biografileri izledi.

 

Kısa bir aradan sonra, marşlar söylendi, şiirler okundu, en sonunda da coşkulu halaylarla şenlik akşam saatlerinde sona erdi.

 

Kadın inisyatifi adına bir temsilci ise şenliği şu sözlerle kısaca değerlendirdi: ‘Şunu söylemeliyiz ki, gerek açılış konuşması, gerek şiirleri okuyan yoldaşlarımız, gerek ozanlarımız, ve gerekse ölçülü ve kitleyi sıkmayan dengeli programımız kitle tarafından  beğeniyle izlendi. MLPD’li dostlarımızın bu şenliğe hem müzik gruplarıyla katılıp dayanışma göstermesini, kısa bir konuşma yapmasını, ayrıca bir de propaganda masası açmasını önemli ve olumlu buluyoruz.’