Home , Haberler , İstanbul Newroz’una polis engeline rağmen kutlamalar yapıldı

İstanbul Newroz’una polis engeline rağmen kutlamalar yapıldı

istanbul-newroz-2016İstanbul Newroz’unun Valilik tarafından yasaklanmasının ardından HDP, Newroz’u ilçelerde kutlamak için çağrı yapmıştı. İlçelerdeki kutlamalar da yasaklanınca HDP Bakırköy Halk Pazarı’na çağrı yaptı. Bakırköy’e giden yolların neredeyse tamamı kapatılırken, Şirinevler’de HDP Bahçelievler İlçe binasının sokağı abluka altına alındı, abluka ve yasağa rağmen ara sokakta biraray gelenler “Newroz yasaklanamaz” dedi

 

15.39 Valilik yasağına, polis engeline rağmen İstanbul’un farklı noktalarında Newroz kutlaması gerçekleştirildi. Bakırköy’e gidişi engellenenler Küçükçekmece Kanarya, Sultangazi’de Gazi Mahallesi, Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi ve daha başka bir çok yerde bulunulan noktalarda kutlamalar yapıldı.

Öte yandan Gazi Mahallesi’nde E6 Karayolu’nu trafiğe kapatan halk, zılgıt ve sloganlarla halaylar çekti.

gazi-tem-nevroz

15.30 İstanbulda engellemelere polis saldırısına rağmen Bakırköy’e ulaşmaya çalışan onlarca kişi darp edilirken, şu ana kadar en 75 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise İstanbul’da 120 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken, birçok noktada saldırılara karşı direniş devam ediyor.

figen-newroz-istanbul

13.58 İstanbul’da Newroz kutlamalarına yönelik saldırı devam ederken, Esenyurt HDP İlçe binası polis ablukasına alındı. Binaya giren çıkanlara keyfi gözaltı yapılıyor. Şuana kadar 5 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, HDP İlçe binasının dışına polis tarafından PÖH  (Polis Özel Harekat) yazılaması yapıldığı kaydedildi.

13.27 Şirinevler’den Bakırköy’e geçen HDP heyetinin basın açıklaması yapmasını engelleyen polis, engellemeyi protesto edenlere plastik mermi ile saldırdı. Bir kişi gözaltına alındı.

13.05 Beyoğlu Hacıahmet Meydanı’nda Newroz’u kutlamak için bir araya gelen kadınlara polis biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı.

12.30 Sarıgazi’deki kutlamaya saldıran polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.

12.22 Bakırköy’e gitmeleri engellenen Sarıgazi halkı, mahallede kutlama yapma kararı aldı.

11.50 HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu, HDP Bahçelievler ilçe binasında açıklama yaptı, gözaltılar hakkında bilgi verdi.

11.55 Şirinevler’de polisin ablukasına tepki gösteren bir Gülsüm Aydın ile bir kişi daha gözaltına alındı.

Glistan Aydin11.50 İkisi gazeteci 19 kişi gözaltına alındı.

istanbul-neveroz-gozalti-2016

11.45 Bakırköy İncirli üst geçidinde polis kitleye plastik mermilerle saldırmaya başladı.

11.14 Newroz mitingine katılmak için Gazi Mahallesi’nde toplananlara polis saldırdı. Kitle Heykel Parka yürüyor.

gazi-newroz-2016

10.20 Bakırköy’de Newroz için yapılacak buluşmaya polis engeli… HDP binasının bulunduğu sokak ve Şirinevler meydanına giriş çıkışlar kapatıldı.

Sendika.Org