Home , Avrupa , Kongre'nin 2. nci gününde ATİK Faaliyetlerini ve gelecek dönem çalışmalarını tartıştı

Kongre'nin 2. nci gününde ATİK Faaliyetlerini ve gelecek dönem çalışmalarını tartıştı

atik11042009ALMANYA | 11 – 04 – 2009 | Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) 20. Olağan Kongresinin 2.nci gününde geçmiş dönem ATİK Konseyinin hazırladığı faaliyet raporu ekseninde tartışmalara devam etti. Özellikle geçmiş dönem faaliyet değerlendirmeleri, göçmenlik olgusu ve çalışma tarzı gündemlerinde yoğun tartışmalar yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu. Toplam 32 kişi bugün faaliyet raporu gündeminde söz hakkı aldı.

Yoğun gündem

Birçok delege ve misafirin bulunduğu Kongrede söz alan konuşmacılar geçmiş dönem faaliyetler ve kampanyalar hakkında görüş belirtirken, yeni oluşturulan İMA örgütü eksenli enternasyonal faaliyetler de gündeme geldi. Faaliyetlerde genel olarak göçmenlik olgusunun düne oranla bir değişim arz ettiğine değinildi. Bu değişimin aynı zamanda hedef kitlemizi ve çalışma tarzımızı da belirmesinden kaynaklı önemle tartışıldı. İşçiler içerisinde örgütlenme zorunluluğu dile gelirken aynı zamanda bu noktada yaşanan eksiklikler ve bunun örgütsel sorunlarımız üzerindeki etkileri gündeme geldi.

NATO raporu

atik11042009cKongrenin ilerleyen bölümünde ise bir Konsey üyesi NATO zirvesindeki ATİK ailesinin duruşunu ve orada yaşanan süreci özetleyerek delegelere bilgi sundu. Özellikle polisin anti-emperyalist bloka, Türkiyeli devrimci hareketlere yönelik uyguladığı şiddete değinen Konsey üyesi, ATİK olarak sergilenen ve ortaklaştırılan mücadelenin başarısından bahsetti. Özellikle YDG’li gençlerin kampı sahiplenmesi ve polisin saldırılarına karşı militan bir duruş sergilenmesi Konsey üyesi tarafından olumlu değerlendirildi. Görüntüler eşliğinde yapılan anlatım Konsey’in NATO zirvesi duruşunu ve sürecini başarılı değerlendirdiğini belirterek sonlandırıldı.

Mesajlar

Bugün aynı zamanda 4 kişi ve kurumdan Kongre’ye mesaj gönderildi. Sol Parti (Die Linke) Milletvekili Ulla Jelpke konuşmacı olarak Kongreye katılamadığını, NRW’de her yıl yapılan Ostern yürüşünü katıldığı için gelemediğini belirten bir mesaj gönderdi. Bunun dışında Mali Kriz ve Göçmenler üzerindeki etkileri konulu Avrupa Ezilen Göçmenler Komitesi (AvEG-KON), Yunanistan İşçileri Sınıf Hareketi ve Fransa’daki ALZAS Komünist Çemberi Kongre’ye mesajlar sundular.

Gündem

atik11042009bBugün ise gündemin ilerleyen bölümünde Siyasal Rapor tartışılacak. Bu bölümde aynı zamanda ABD’den Malcolm X Taşra Hareketi ve CEBRASPO-Brezilya delegasyonu konuşma ve sunum yapacaklar. Akşam saatlerinde ise Ferhat Ali (Araştırmacı-Yazar), Selahattin Demirtaş (DTP Milletvekili), Dr. Dilay Büyükavcı ve ATİK temsilcisinin katılımıyla bir sempozyum düzenlenecek. Bu sempozyuma geniş katılım bekleniliyor.