Home , Haberler , Liseli kadınlardan ırkçı ve cinsiyetçi saldırılara tepki

Liseli kadınlardan ırkçı ve cinsiyetçi saldırılara tepki

 

etha-20160217-adana-liseli-kadin_ext

Kadın katliamlarına karşı bildiri dağıtırken ırkçı ve cinsiyetçi saldırıya maruz kalan Liseli Kadın Komitesi saldırıyı kınadı.

Adana’da son zamanlarda artan kadın katliamlarına dikkat çekmek için stant açarak bildiri dağıtmak isteyen Liseli Kadın Komitesi üyeleri, „Genç Atsızlar“ adlı bir grup tarafından yapılan saldırıya İHD Adana Şubesi’nde yaptıkları basın açıklaması ile kınadı.

Gülben Arıcı, kapitalizminde para tuzağı olan „14 Şubat Sevgililer Günü“nün anlamsız bir trajikomedi olmaktan öteye gitmeyeceğinin farkında olduklarını belirtti. Arıcı, Liseli Kadın Komiteleri olarak bu durumu teşhir eden bildirimler hazırladıklarını ve 14 Şubat günü İnönü Parkı’nda dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Arıcı, bu esnada aynı alanda stant açmış olan „Genç Atsızlar“ isimli gruptan birinin sözlü tacizine maruz kaldığını ve ardından gelen polislerin kesici alet ile saldıran gruba değil de kendilerine saldırdığını kaydetti.

Devletin kadına yönelik şiddeti önleyecek hiç bir çalışma ve planın olmadığına ifade eden Arıcı, „Biz kadınlar tek yumruk olup eril zihniyeti başlarına yıkacağız. Liseli kadınlar olarak, Özgecan’la alevlenen isyan ateşimiz son bulmayacak. Okulda, sırada, sokakta, her yerde erk zihniyete karşı mücadele etmeye devam edeceğiz“ dedi.