Anasayfa , Avrupa , Linz'te Yabancılar Yasasına Karşı Kitlesel Yürüyüş

Linz'te Yabancılar Yasasına Karşı Kitlesel Yürüyüş

LINZ | 08 – 11 – 2010 | Son süreçte Yabancılar yasası bağlamında, özellikle iltica yasaları üzerinden gerçekleştirilen irkcı/ayrımcı yasa ve düzenlemelerin sonucunda yaşanan insanlık dışı uygulamalara karşı dayanışma halkası tarafından  bir protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

Dayanışma halkası çeşitli devrimci, demokratik kitle örgütlerinin iradesi sonucu kurulmuş ve bu bağlamda ırkcı/ayrımcı yasa ve düzenlemelere karşi çalışma yürütme hedefindedir.

Platformumuz, Avusturya´da yaşayan tüm göçmenlerin eşit haklardan yararlanmasının önündeki engellerin kaldırılması için bir araya gelmiştir.

4.11.2010 Perşembe günü platform olarak yapılan çağrı üzerine Yabancılar yasası eksenindeki tüm düzenlemelere karşı yerli ve göçmen halklardan yaklaşık 900  kişinin katılım sağladığı bir yürüyüş gerçekleşti.

Yürüyüş öncesi gerçekleştirilen mitingte, platformun eylemine destek sunan kurumlardan Sos-Menschenrechte ve Antifa – Netzwerk temsilcileri konuşmacı olarak yer aldılar. Yine bunun haricinde yerli demokratik, ilerici kurumlar katılım sağladi.

Dayanışma Halkasi Platformu

ADA (Alternatif Dayanışma), ADHF (Avusturya Demokratik Haklar Federasyonu),

ATIGF (Avusturya Türkiyeli Işçi ve Gençlik Federasyonu), DIDF (Demokratik Işçi Dernekleri Federasyonu), Linz Alevi Kültür Birliği, Mezopotamya Anadolu Kültür Merkezi, Perg Alevi Kültür Merkezi, Umut Kültür Merkezi,