Home , Avrupa , Pfingsten Gençlik Buluşmasında Binler Buluştu

Pfingsten Gençlik Buluşmasında Binler Buluştu

pjt2015_6GELSENKIRCHEN | 27 – 05 – 2015 | MLPD ve bir çok kurum tarafından ortak organize edilen Pfingsten Gençlik Buluşması 23-24-25 Mayıs tarihlerinden gerçekleştirildi. Pfingsten Gelecek Buluşması’nın bu seneki konusu Kobanê direnişi ve inşası oldu. Binlerce insanın katıldığı etkinlik Cumartesi günü Gelecek Yürüyüşü ile başladı. Essen’de gerçekleştirilen yürüyüşte kurumlar adına konuşmalar olurken ATİF adına bir konuşma gerçekleştirildi ve YDG taarafından çıkarılan ırkçılık konulu bildiri okundu ve yoğun dağıtımı gerçekleştirildi.

ATİF Yönetim Kurulu temsilcisi Kobanê’de ortaya çıkan direnişi sahiplendikleri belirtirken, inşasına hep birlikte katkı sunulacağına inandığını belirtti. Savaşın henüz bitmediğine dikkat çekilen açıklamada, direnişin ve inşanın içiçe getirdini dile getirdi. Konuşmasına ATİK aktivistlerine yönelik saldırıları dile getirerek devam eden temsilci, 129 a/b yasalarının derhal kaldırılmasını, dayanışmanın yükseltilmesini ve ortak mücadelenin gerekli olduğunu vurguladı.

Şehir merkezinde gerçekleştirilen yürüyüş sonrasında Gelsenkirchen’e doğru hareket edildi.

Binlerce insan tarafından ziyaret edilen Pfingst Gençlik Buluşması’nda gençlik aktiviteleri, çocuk programları, seminerler, tartışma forumları, spor aktiviteleri, kültürel etkinlikler gerçekleştirildi. İki gün boyunca devam etkinlikte Grup La Liberta ve Grup Umuda Haykırış sahne aldılar. Etkinlikte tüm kurumlarla görüşülerek ATİK’e yapılan saldırılar hakkında bilgiler verildi, afişler asıldı ve imza kampanyası yürütüldü. Etkinlikte YDG tarafından çıkarılan Solution dergisinin dağıtımı gerçekleştirildi.

ATİK Tutsaklarına Özgürlük! #ATİKyalnızdegildir!

ATİF tarafından gerçekleştirilen seminerde Anti Terör Yasaları ele alındı. Avukat Jarzenski’nin katıldığı seminerde ATİF temsilcisi 129 a/b yasalarının tarihçesi hakkında ve yapılan son tutuklamalara ilişkin bilgiler verdi. Sözü alan Avukat Jarzenski, 129 a/b yasaları hakkında görüşlerini dile getirdi. Almanya’da süren davalara değinen Jarzenski, PKK yasağı sonrasında ki PKK’li tutsakların bir önceki mahkeme kararlarının kopye edilmesiyle ele alındığını ortaya koydu. Bu yasaların hukuksal mantığının bulunmadığını dile getiren Jarzenski, Alman devletinin mantığı zorladığını ve bu türden yasaların Avrupa’da sadece Alman devleti tarafından çıkarıldığını vurguladı. Jarzenski bu yasalarla birlikte devrimci-demokratik mücadele kontrola altına alınmak istendiğini, ve ATİK davasının Alman devleti ve hukuk sistemi açısından büyük bir dava olacağını, DAİŞ’e ve ırkçkqı-faşist yapılanmalara karşı söylemlerinde büyük laflar etmelerine karşın, bu şekli ile, 4 ülkede sürdürülecek operasyonlar sonu oluşan bir davanın bulunmadığını vurguladı. Frank Jarzenski, görüntü olarak Alman devletinin sol, komünist ve soyalistleri tüm diğer oluşumlardan daha tehlikeli gördüğünü ortaya koyduğunu dile getirdi.

Yapılan sunum sonrasında yapılan tartışmalarda, 129 a/b yasalarına karşı büyük bir platformun kurulması gerektiğini, bu yasalardan etlkilenen tüm kesimlerle ortak işbirliğine gidilmesi gerektiğini dile getirildi. Tutuklamaların henüz Alman kamuoyunda yeterli derecede gündeme taşınmadığını dile getiren katılımcılar, tutusakların mektuplarda dile gertirdikleri gibi toplumda bir bilinçlenmenin yaratılması gerektiğini vurguladılar.

Yapılan tartışmalar sonucunda #ATİKyalnızdegildir! Kampanyası hakkkında bilgi veren ATİF temsilcisi, katılımcılar yapılan etkinliklere ve imza kampanyalarına katılıma çağırdı.