Home , Avrupa , Kürtlere abluka İsviçre'de protesto edildi

Kürtlere abluka İsviçre'de protesto edildi

BERN | 03 – 07 – 2010 | İsviçre’de çalışma yürüten Türkiye ve Kuzey Kürdistanlı göçmen örgütler, Türk devletinin Kürtlere yönelik ablukasını protesto ettiler.  İGİF (İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu), İTİF (İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu), Zürih Halkevi, BİR-KAR (Halkların ve İşçilerin Birliği Platformu) üyeleri ile Sosyalist Gelecek ve Alınteri gazetesi okurları İsviçre’nin Zürih, Bern, Basel ve Lozan şehirlerinde Kürt halkına yönelik ablukayı protesto ettiler, Kürt ulusuna özgürlük istediler.

İlk gösteri öğleden sonra Zürih’te Türkiye Konsolosluğunun önünde yapıldı. “Bu Abluka Dağıtılacak” yazılı pankart açan İGİF’e bağlı Eğitim Kültür Merkezi (EKM) üyeleri, gösteri sırasında “Türk ordusu Kürdistan’dan Defol!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma” dövizlerini taşıdı. Gösteri boyunca ablukayı teşhir eden ve Kürt ulusuna özgürlük isteyen sloganlar atan EKM üyeleri eylemden sonra da tramvay duraklarında, kıraathanelerde ve Türkiyeli esnaflara bildiri dağıtımı ve bilgilendirme yaptı.

Basel’deki eylemi İGİF’e bağlı BEKSAM, BİR-KAR Basel, İTİF ve İDHK üyeleri birlikte düzenledi. Eyleme Alınteri okurları da destek verdi. Claraplatz’da saat 18.00’de bir araya gelen göstericiler, Kürdistan’daki ablukayı teşhir eden ve Kürt ulusuna özgürlük isteyen dövizler taşıdılar, sloganlar attılar. Gösteri çok sayıda bildiri dağıtıldı.

İsviçre’nin başkenti Bern’de ise İGİF üyesi Bern Halkevi aktivistleri, Kürt halkı ve özgürlük mücadelesine dönük “inkarcı” ve “katliamcı ablukayı” protesto etmek amacıyla, Bern Bundesplatz meydan ile göçmenlerin yaşadığı semtlerde bildiri dağıtarak, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdılar.

“Ablukaya Son”, “Kürt Ulusuna Özgürlük” başlıklı Türkçe ve Almanca bildirilerin dağıtıldığı etkinlikte, çok sayıda insana sorun konusunda sözlü bilgilendirme de yapıldı.

Lozan şehrinde de İGİF üyesi Anadolu Kültür Merkezi (AKM) ve BİR-KAR üyeleri şehrin en işlek merkezinde yaygın bildiri dağıtarak Kürt halkına yönelik saldırı ve abluka protesto ettiler. (ANF)