Home , Haberler , Kürdistan Halk İnisiyatifi eylemlere devam dedi

Kürdistan Halk İnisiyatifi eylemlere devam dedi

10686760_903449663016116_2132640596257108291_nAHM-08-10-2014- Kürdistan Halk İnisiyatifi yayınladığı bir açıklamayla Kürt halkı ve dostlarına Türkiye’nin Kuzey Kürdistan’da ilan ettiği sokağa çıkma yasağına uymamaları ve Kobanê’deki saldırılara karşı Rojava ile dayanışma eylemlerinin ve serhildanlarının sürdürmesini söyledi.

İnisiyatif tarafından yayınlanan açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

„DAIŞ çeteleri, Türk devletinin desteğini de arkasına alarak Kobane’ye yönelik saldırıları ve katliam girişimlerine karşı, Kürt halkı haklı ve meşru eylem hakkını kullanmaktadır. Bu çerçevede Kürdistan halkı yediden yetmişe, tüm Kürdistan’da, Türkiye ve Avrupa’da görkemli bir serhildana kalkmıştır.

Halkımız nerede olursa olsun kendisine yönelik imha ve her türlü saldırıya meşru savunma hakkını kullanarak yanıt verecektir. Bilinmelidir ki serhıldan da ki halkımıza yönelik saldırılar nereden ve kim tarafından geliştirilirse geliştirilsin hak ettiği yanıt verilecektir.

AKP hükümeti bu büyük ve görkemli serihildanın korkusuyla Kürdistan illerinde olağanüstü hal ve sıkıyönetim ilan etmiştir. Kendince bu serihildanı yasaklarla engellemek istemektedir. Bu kararla insanları evlerinde oturarak Kobanê saldırısını ve muhtemel bir katliamı sesizlik içinde izlememiz istenmektedir.

12 Eylül gibi eli kanlı faşist bir rejimi yerle bir eden bir hareketin mensupları olarak, ne olağanüstü hal ne sıkıyönetim kararlarını tanımayacağımızı ilan ediyoruz. Olağanüstü hal ve sıkıyönetim geçersizdir, bizim nazarımızda hiçbir değeri ve etkisi olmayan bir karardır.

Sokaklar, meydanlar, caddeler ve üniversite kampüsleri bizim; işkence haneler, karakollar ve hükümet daireleri onlarındır. Oturması ve dışarı çıkmaması gereken bu diktatör rejim ve onun mensuplarıdır.

Nitekim halkımız fiili olarak bu kararı tanımamakta, sokaklarda ve meydanlarda, DAIŞ çetesine karşı dayanışma eylemlerini sürdürmektedir.

Bu çerçevede bütün halkımızı bu kararı çiğnemeye, anlamasızlaştırmaya ve pratik eylemleriyle geçersiz kılmaya çağırıyoruz.“