Home , Avrupa , KulturFabrik Zürich 5. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

KulturFabrik Zürich 5. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

İSVİÇRE |30.03.2024| KulturFabrik Zürich 17 Mart Pazar günü üye çoğunluğuyla 5. Kogresini yaparak başarıyla sonuçlandırdı,

Kongreyi yönetecek Divan üyelerinin seçimi ve gündemin belirlenmesinin ardından 4, Dönem Faaliyet, Mali Raporları ve 5, Dönem Perspektif Raporu okunarak Kongreye katılan üyelerin onayına sunuldu.  Geçmiş dönem faaliyetlerinin eleştiri-özeleştiri yaklaşımıyla konuşan her üyenin kendisini de içine katarak değerlendirmesi önemliydi.

Perspektif Raporu üzerinde durulmuş ve raporda da önerildiği şekliiyle 2023 Eylül’ülünde stardı verilen, kurumumuzun görünür ve tarıınır olmasına olumlu katkıları olan “Yalnız Değilsin, Örgütlen-Örgütle” kampanyasının yeni dönemde “Kurumsallaşma, Kitleselleşme” şeklinde devam ettirilmesi kongre kararıyla kabul edilmiştir.

Daha önceki kongrelerde karar alınarak kurulan komisyonların genişletilerek  “Göçmen ve mültecilerlerle” ilgili bir komisyonun,  sosyal medyanın daha etkin kullanılmasınin gerekliliği dikkate alınarak “Basın-Yayın-Sosyal Medya”  komisyonunun kurulması karar altına alınmıştır.

Tartışma, öneri ve önergelerin tamamlanmasının ardından 5. Dönem için yeni Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimi ile kongre başarıyla sonuçlanmıştır.