Anasayfa , Avrupa , Kornwestheim’de Greve Dayanışma Ziyareti

Kornwestheim’de Greve Dayanışma Ziyareti

HABER MERKEZİ| 18.01.2023| 17 Ocak 2023 tarihinde Göçmen işçilerin de yoğunlukta çalıştığı “Benseler Beschichtungen GmbH & Co KG” fabrikasında “Ücret artırımı ve Sözleşmeli Çalışma Hakkı” için işçiler iki saatlik iş bırakarak Uyarı Grevi yaptılar. IG-Metal sendikasına üye işçiler iki Vardiya olarak çalışıyorlar. Her iki vardiyada da işçiler ikişer saat iş bırakarak taleplerini dile getirdiler.

İş bırakarak uyarı grevi yapan işçiler Fabrika önünde toplanarak miting düzenleyip konuşmalar yaparak patronlara karşı güçlerini birleştirerek kararlılıklarını gösterdi. Talepleri kabul edilmezse greve çıkacaklarını açıkladılar. IG-Metal sendika temsilcisi, iş yeri işçi temsilcisi işçilere taleplerini açıklayan konuşma yaparak “daha uzun ve daha güçlü direnişe hazır olalım” çağrısı yaptı.

ETHA’nın yaptığı habere göre, Stuttgart’da örgütlü olan AGİF (Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu) üyesi Gik-Der ve ATİK (Almanya Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) üyesi Tohum Kültür Derneği üyeleri uyarı grevi yapan işçileri ziyaret etti. Uyarı grevi yapan işçilerle dayanışma gösterdiler. Uyarı grevi yapan işçilerle birlikte grev halayı çekerek yaptıkları konuşmada “işçilerin haklı taleplerini destekleyip sahipleniyoruz. Sizlerle her zaman dayanışma içinde olacağız. Birleşen işçiler güçlenir, direnişle kazanır. Mücadelenizde başarılar dileriz” dediler.

Uyarı grevindeki işçiler dayanışma ziyaretinden mutlu oldular, birlikte halaya durup “Direne direne kazanacağız!” sloganı atarak alkışladılar. Sendika temsilcileri de dayanışma ziyaretini anlamlı bulup moral verdiğini belirterek teşekkür ettiler.