Home , Avrupa , Köln’de Kadına Karşı Şiddete Hayır Eylemleri

Köln’de Kadına Karşı Şiddete Hayır Eylemleri

IMG-20141126-WA0000KÖLN |26.11.2014| Köln şehrinde 22 ve 25 Kasım tarihlerinde “Kadına Karşı Şiddete Hayır” şiarıyla iki ayrı eylemlikler gerçekleştirildi.

İlk eylem  22 Kasım’da Köln’de yaşayan Alman ve Türkiyeli kadın örgütlerinden oluşan Mücadeleci Kadın Platformu’nun yaptığı çağrıyla, Köln Ebertplatz’ta buluşan 250 civarında kadın, bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca Kürt Kadınlardan oluşan Erbane Grubu, çaldıkları müzikleriyle kitleyi coşturdular. Üç dilde atılan coşkulu sloganlar bütün öfkeyi açığa çıkartıyordu. „Biji berxodane PJK, Biji Berxodane Kobane, Jin Jian Azadi “ sloganlarıyla selamladılar Kobane ve Rojova’da çarpışan yiğit kadınları. Miting alanında Kurum ve Örgüterin yaptıkları konuşmalardan sonra eylem sona erdi.

Mirabell kardeşlerden bugüne dek mücadele eden tüm yiğit kadınları selamlıyarak…

Kadının kurtuluşunun örgütlü mücadele olmadan mümkün olamayacağının bilinciyle…

Çağrımızdır tüm Kadınlara…

Şiddete karşı hep birlikte…

Sömürüye karşı hep birlikte…

Özgür bir gelecek için hep birlikte…

Sorunun yaratıcılarına, köhnemiş çürümüş Kapitalist Sisteme karşı, hep birlikte örgütlü mücadeleye…

IMG-20141126-WA0005İkinci eylem ise 25.11.2014 tarihinde Yeni Kadın’ında yer aldığı, Köln Mücadeleci Kadın Platformu öncülüğünde „Kadına Karşı Şiddete Hayır“ şiarıyla Köln çarşı merkezinde bir miting düzenlendi.

Etkinliğin kültürel bölümünde müzik ve şiir dinletileri kitleyi coşkulandırdı. Miting boyunca yapılan konuşmalarda kadına karşı şiddettin biçimlerinden söz edildi. Kadınların bir kısmı yaşadıklarını veya yaşanan sorunları alantırken bazıları ise sorunun kaynağı olarak Emperyalist- Kapitalist Sisteme vurgu yaptı. Erkeklerinde söz aldığı etkinlikte, mevcut sorunun karşısında birlikte duruş sergilenmesinin önemine değinildi. Miting başarıyla sonuçlandı.

Yeni Kadın Köln

 

IMG-20141126-WA0004IMG-20141126-WA0003