Home , Avrupa , Köln'de Kadın ve Şiddet Paneli

Köln'de Kadın ve Şiddet Paneli

KÖLN | 01 – 12 – 2010 | 27 Kasım  tarihinde Köln Demokratik Kültür ve Eğitim Derneğinde, 25 Kasım 1960 Dominik Cumhuriyeti Trujilo Diktatörlüğüne karşı direnen Mirabel Kardeşlerin anısına ve 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Günü vesilesiyle  ATIK – Yeni Kadın, Sosyalist Kadınlar Birliği ve Demokratik Kadın Hareketi tarafından, „kadın ve siddet“ konulu ortak bir panel düzenlenmiştir.

Panelin ilk etabında, Demokratik Kadın Hareketi adına konuşan panelist ; „Kadının Sınıflı Toplumların ortaya çıkışından bu yana geldiği noktaği ve yaşadığı şiddeti anlatırken, ATİK – Yeni Kadın adına YDG den bir genç arkadaşımızın „Şiddetin biçimleri ve Şiddetin kadın üzerindeki yansımaları“ konulu sunumu için hazırladığı sinevizyon, katılımcıların büyük ilgisini çekti ve konuya daha fazla yoğunlaşmalarını sağladı. Daha sonra  Sosyalist Kadınlar Birliği adına konuşan Panelist,  Kirizin kadına yansımalarını ve sınıf mücadelesi içindeki Kadının Rolünü anlattı.

Verilen kısa aradan sonra, dinleyiciler de soru ve görüşleri ile canlı tartışmaların yürütülmesine katkı sağlamış ve bu tür panellerin daha sık yapılmasının önemini bir kez daha ortaya çıkmıştır. Katılımın iyi olması vurgulanması gereken diğer bir olumluluktur.

Bu anlamda  ATİK – Yeni Kadın olarak bizlerde bir kez daha kadına şiddete  karşı mücadelemizi  sokaklarda, alanlarda ve bulunduğumuz her mevkide;  kadın mücadelesini yükselteceğimize ve kadının özgürleşmesi için direneceğimize söz veriyoruz…

Yeni Kadın  – Köln