Anasayfa , Dünya , Kobani direnişi 92. gününde

Kobani direnişi 92. gününde

kobani-3-14122014KOBANÊ | 16 – 12 – 2015 | Kobani’de direnişinin 92. gününde YPG ve YPJ güçleri güneydoğu cephesinde ve kentin batısında IŞİD’e eylem düzenledi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ), Kobani’nin güneydoğu cephesinde konumlanan Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) düzenlediği eylemde 4 IŞİD’li öldürüldü. Kobani’nin batısındaki Korali köyü çevresinde de bir eylem gerçekleştirildi.

YPG Basın Merkezi, 3 ayı geride bırakan Kobani savunmasında son 24 saat içerisinde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

Dün gece güney cephesinde çatışmaların sürdüğünü belirten YPG Basın Merkezi, çatışmalardaki ölü ve yaralı IŞİD’li sayısının netleştirilemediğini ve bu alanda IŞİD’e ait 2 adet kalaşnikof, 3 adet raxt, 1 gece dürbünü, 2 adet gündüz dürbünü ve 2 adet telsiz cihaza el koyduğunu açıkladı.

Açıklamaya göre, YPG/YPJ güçleri güneydoğu cephesindeki Kültür-Sanat Merkezi çevresinde konumlanan IŞİD üyelerine yönelik bir eylem düzenledi. Eylemde 4 IŞİD’li öldürüldü.

YPG ve YPJ’nin, Kobani’nin batısında bulunan Korali köyü çevresinde konumlanan IŞİD üyelerine yönelik bir eylem gerçekleştirildiği açıklanırken, eylemde 1 motosiklet imha edilmiş, 2 IŞİD’linin de öldürüldüğü belirtildi. (IMC TV)