Home , Haberler , Yeni Demokratik Gençlik: „Faşist saldırıları kınıyoruz!“

Yeni Demokratik Gençlik: „Faşist saldırıları kınıyoruz!“

Faşist saldırıları kınıyoruz!

YDG, DÖB, HDP Gençlik Meclisi ve Dev Güç „Özgürlüğümüz için faşizme karşı birlikte yürüyoruz.“ şiarıyla Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması sona ermeden polis saldırısı yaşandı.

Açıklama esnasında Türkiye devrimci hareketi önderlerinin fotoğrafları gerekçe gösterilerek aralarında Yeni Demokrat Gençlik (YDG) okurları Aslı Ceren Aslan, Volkan Atmaca ve Metin Özken’in de bulunduğu yaklaşık 61 genç zor ve şiddet yoluyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 18 yaşının altındaki Ekinsu Aktaş ve ismi henüz netleşmeyen HDP Gençlik Meclisi’nden bir kişi tutuklama talebiyle Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildikten sonra serbest bırakıldı. Örgüt propagandası suçlamasıyla savcılık sorgusuna çıkartılan Metin Özken ise adli kontrol ve yurtdışı yasağıyla serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz günlerde cihat yanlısı grupların bir araya gelerek ÖSO bayrakları ve tekbirlerle gerçekleştirdiği eylemde hiçbir suç unsuru göremeyen devlet ve onun kolluk kuvvetleri, neredeyse eş zamanlı gerçekleşen gençlik örgütlerinin düzenlediği eyleme pervasızca saldırarak faşist niteliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Beşiktaş İskelesi’nde polis ablukası altında başlayan basın açıklamasında, „Gelin hep birlikte omuz omuza verelim, yeni bir dünya kurma kavgasını büyütelim, özgürlük mücadelemizi her yere ulaştıralım. Gençliğin birlikteliğinden aldığımız güçle yürüyelim.“ denilerek ortak mücadelenin altı çizildi.

Bu zulüm iktidarını biz geçlik örgütlerinin kararlılığı yıkacaktır. Bizler Yeni Demokratik Gençlik olarak tüm bu faşist saldırıları kınıyor, dost ve yoldaşlarımızın yanında olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha bildiriyoruz.

Yaşasın Devrimci Gençliğin Birleşik Mücadelesi !

Kahrolsun Faşist Türk Devleti !

Yeni Demokratik Gençlik